Puuskainen tuuli irrotti katuvalon — Lamppuosa heilui vaarallisen näköisesti tuulessa Mikonkadulla Mikkelissä

Lamppu saatiin nopeasti takaisin paikoilleen, eikä tilanteesta aiheutunut vahinkoja.

Mari Koukkula

Katuvalo saatiin nopeasti kuntoon. Vaikka tuuli on kova, sen ei vielä pitäisi saada katuvalojen lamppuosia pois paikoiltaan.

Katuvalaisimen lamppuosa irtosi ja jäi roikkumaan pelkän johdon varaan Mikonkadulla Mikkelissä. Vika saatiin kuitenkin korjattua nopeasti ja lamppuosa saatiin paikalleen. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa tai muita vahinkoja.

Irtoamisen syy lienee kova ja puuskainen tuuli, sanoo päivystävä palomestari Joni Himberg.

— Kävelijät olivat vaarassa, joten pelastuslaitos kävi paikan päällä katsomassa ettei valo tipahda ja laittamassa varoitukset. Varsinaisesti pelastuslaitoksella ei ollut tehtävää Himberg kertoo.

Etelä-Savon pelastuslaitos hälytettiin paikalle noin puoli kymmenen aikaan aamulla.

Etelä-Savon Energian huoltopäällikkö Pentti Pylkkänen arvelee, että katuvalaisin on ottanut osumaa esimerkiksi aurauksen yhteydessä ja kolhun takia heikentynyt niin, että lamppuosa on murtunut ja päässyt roikkumaan.

— Ei valaisimen pitäisi vielä tuolla tuulella katketa, sen pitäisi kestää enemmän, sanoo Pylkkänen.

Tilanne on näyttänyt Pylkkäsen mukaan hurjemmalta kuin mitä tilanne todellisuudessa on ollut. Johto pitää lampun kiinni valaisintolpassa.

— Mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin lamppu irtoaa, jos se pääsee pitkään heilumaan ja johto murtuu, Pylkkänen kertoo.

Valaisin painaa useamman kilon, joten jos se pääsisi tipahtamaan jonkun päälle korkealta, se tekisi pahaa jälkeä.