Mikkeliin jälleen uusi sushiravintola — Vuosien saatossa yritystä on ollut, mutta onko kaupungissa riittävästi kysyntää?

Tasty-niminen ravintola avautuu Mikkelissä ensi viikolla. Kertasimme kaupungin sushihistorian pääpiirteet.

Jaakko Avikainen

Mikkelissä on tehty sushia monessa eri ravintolassa, mutta muutaman sushipaikan historia on jäänyt lyhyeksi kuin japanilainen haiku.
Mikkelissä on tehty sushia monessa eri ravintolassa, mutta muutaman sushipaikan historia on jäänyt lyhyeksi kuin japanilainen haiku.

Vasta vajaat viisi vuotta sitten Mikkeli sai ensimmäisen sushiin erikoistuneen ravintolansa, kun venäläisyrittäjä Jaroslav Lobodin Angry Fish -sushibaarin Savilahdenkadulle.

Tarjonta oli sushia fiinimmästä päästä, Angry Fish ei ollut mikään buffet-paikka. Ravintola lopetti toimintansa myöhemmin samana vuonna.

Tämän jälkeen kaupungissa kärvisteltiin jonkin aikaa ilman sushiravintolaa. Joissakin paikallisissa ravintoloissa sushia tosin on ollut tarjolla sivutoimisesti. Kaupungin pitkäaikaisin sushin tarjoaja on ollut kiinalaisravintola Dragon Sheng Vuorikadulla.

Vuoden 2017 syksyllä Japanin herkkua tuli taas tarjolle siihen erikoistuneen ravintolan muodossa, kun kiinalaispariskunta Yu Jun Yong ja Li Mei avasivat Porrassalmenkadulle buffet-tarjontaan panostavan Sakura Sushin.

Ravintola aloitti tiloissa, joissa aiemmin toimi nepalilaisravintola Everest Nepal. Sakura Sushin suosio on jatkunut tähän päivään saakka.

Sakura Sushin haastajaksi Mikkeliin saapui viime toukokuun lopulla sushiravintola Haiku. Kyseisellä ketjulla on toimipisteet Helsingin Lasipalatsissa ja Jyväskylän Seppä-kauppakeskuksessa.

Ennen mikkeliläistä Haikua samoissa tiloissa Maaherrankadulla toimi Mikkelin vanhin kiinalainen ravintola King’s Chinese, joka perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Haiku tuli tiloihin vuokralle.

Meillä on kymmenen vuoden kokemus kiinalaisesta ruoasta ja sushista. — Xi Jianchun

Kuten japanilaisessa runoudessa, Haikun tarina oli lyhyt. Ravintola pyöri Mikkelissä yhtä monta kuukautta kuin haikussa on säkeitä eli kolme.

Uuden ravintolan yrittäjä uskoo menestykseen

Seuraava yrittäjä Mikkelin sushikentälle on Tasty-niminen sushiravintola. Kiinalaisyrittäjä Xi Jianchun on juuri muuttanut Mikkeliin.

— Meillä on kymmenen vuoden kokemus kiinalaisesta ruoasta ja sushista.

Aiemmin Jianchu on ollut perustamassa ravintolaa Helsinkiin ja Lahteen, jotka ovat kumpikin yhä toiminnassa.

— Avaamme ravintolan ensi viikolla, Jianchun kertoo.

— Joko tiistaina tai keskiviikkona.

Jianchu uskoo, että ravintolasta tulee menestys.

Mikko Kääriäinen

Sushia ja kiinalaista ruokaa tarjoava ravintola Tasty avaa Mikkelissä Maaherrankadulla ensi viikolla.

— Meillä on paljon kokemusta ja erittäin hyvä kokki.