Essoten alueella neljä uutta koronatartuntaa – Rokotteiden saaminen ja samalla paikallisten rokottaminen hidastuu nykyisestä

Yli 85-vuotiaiden rokottaminen on aluillaan.

Arja Reinikainen

Essoten alueella koronarokotteen on saanut nyt kolmisen tuhatta ihmistä.
Essoten alueella koronarokotteen on saanut nyt kolmisen tuhatta ihmistä.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella on todettu neljä uutta koronatartuntaa torstain jälkeen.

Kolme tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja neljäs tartunta on henkilöllä, joka on palannut ulkomailta Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen taulukoinnin perusteella koronavirustartuntojen ilmaantuvuus Essoten alueella on laskenut parin viikon (29.12.–11.1.) ajanjaksolla.

Ohjeistus koronatoimista on voimassa ensi viikon perjantaihin saakka. Myös Itä-Suomen aluehallintoviraston odotetaan kertovan rajoituksista ensi viikolla.

Rokotustahti hidastuu

Noin 3,6 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut rokotteen. — Hans Gärdström

Torstaina Essote kertoi jakavansa perjantaina lisätietoa yli 85-vuotiaiden asukkaiden rokottamisesta. Sellaista ei kuitenkaan vielä ole jaossa, sillä rokotustahti on hidastumassa.

– Uusien tietojen mukaan rokotemäärät tulevat pienenemään jatkossa. Aloitamme yli 85-vuotiaiden rokotukset, mutta rokotustahti tulee olemaan nykyistä hitaampi siihen saakka, kunnes suurempia määriä rokotteita saadaan maahan, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Seppälä arvioi rokotetilanteen paranevan, kun Suomeen aletaan saada suurempia määriä Astra-Zenecan rokotetta nykyisen Pfizer-yhtiön rokotteen rinnalle.

Essote on saanut hoidettua rokotuksia hyvällä vauhdilla tähän asti. Rokotteen on saanut tähän mennessä noin kolme tuhatta henkilöä.

– Essoten alueen vanhuspalvelutalojen asukkaat on nyt pääosin rokotettu, samoin koronatyötä tekevät henkilöstö ja merkittävä osa vanhuspalvelutalojen henkilöstöstä. Noin 3,6 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut rokotteen, toteaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.