Terveysliikuntaa vanhalla ambulanssilla Savonlinnaan

Savonlinnan Seudun Liikunta on hankkinut vanhan ambulanssin, joka otetaan terveysliikuntakäyttöön.

Anna Egutkina

Kuvan ambulanssi ei liity Sporttilanssiin. Terveysliikuntaa ihmisten ääreen tuova Sporttilanssi on vielä rakenteilla ja teippaamatta.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma on myöntänyt tukirahaa kolmelle terveysliikuntahankkeelle Etelä-Savoon.

Eniten tukea, 3 000 euroa, myönnettiin Savonlinnan Seudun Liikunta ry:n hankkeelle Sporttilanssin toimintaan.

Toiminnanjohtaja Timo Reinikainen arvelee, että Sporttilanssi otetaan käyttöön kevään korvalla, ehkä huhtikuussa, kunhan yhdistyksen hankkimaan vanhaan ambulanssiin on saatu rakennettua terveysliikuntaa tukevat välineet ja vermeet. Vanha ambulanssi teipataan asiaankuuluvalla tavalla.

Sporttilanssi on liikunta-ambulanssi, josta saa liikuntaneuvontaa, mittauksia ja liikunnanohjausta. Se on jatkossa tilattavissa työpaikoille, kyliin ja tapahtumiin.

Sportilanssin lisäksi tukea sai kaksi muutakin terveysliikuntahanketta. Savonlinnan Jyry ry:n hankkeen kohderyhmänä ovat yli 40-vuotiaat vähän liikkuvat työikäiset, pääasiassa ay-väki.

Tavoitteena on seurata kevään 2015 hankkeen tulosten muuttumista, tarjota syventävää liikunnallista ohjausta ja kokeilla uusia liikuntamuotoja. Tukea myönnettiin 800 euroa.

Pieksämäen Invalidit ry sai jäsenistönsä monipuolisten liikuntaryhmien vakiinnuttamiseen 1500 euron tuen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.