Revontulia ehkä luvassa, vinkkaa Mikkelin Ursa

"Joskus taivas voi loistaa kokonaan revontulissa ja taivaan laella voi nähdä upean revontulikoronan."

Aki Taavitsainen

Revontulikorona.

Tulevina öinä kannattaa vilkuilla taivaalle, sillä nyt on kohtuullisen hyvät mahdollisuudet revontulille. Revontulia voi esiintyä jopa Etelä-Suomea myöten, vinkkaa Mikkelin Ursan puheenjohtaja Aki Taavitsainen.
—Revontulet näkyvät yleensä pohjoisessa horisontissa vihertävänä kaarena tai vyönä, mutta joskus revontulet voimistuvat hetkellisesti hyvin aktiiviseksi tehden upeita säteitä aina korkealle taivaalle asti. Myös punaista ja violettia ja sinistä väriä voi nähdä. Joskus taivas voi loistaa kokonaan revontulissa ja taivaan laella voi nähdä upean revontulikoronan.

- Tähän aikaan vuodesta ja varsinkin kevätpäiväntasausta lähestyttäessä revontulia kannattaa bongailla pohjoisesta horisontista. Mieluiten selkeällä säällä ja pimeään aikaan sekä mahdollisimman kaukana kaupungin valosaasteesta. Tällä viikolla sää suosii taivaan tarkkailua ja tuleva yö vaikuttaisi sääennusteen puolesta hyvin lupaavalta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.