Mikkelin urheilutalo odottaa edelleen kaavan käsittelyä — Lukiolaiset liikkuvat myös ensi vuonna urheilutalossa

Lautakunnan puheenjohtajan Veli Liikasen (vihr.) mukaan kaava-asiaa pyritään käsittelemään syksyllä.

Mari Koukkula

Urheilutalo sijaitsee Mikkelin keskustan läheisyydessä.
Urheilutalo sijaitsee Mikkelin keskustan läheisyydessä.

Mikkelin Runeberginaukiolla sijaitsevan urheilutalon tulevaisuus riippuu kaavan hyväksymisestä. Kaupunkiympäristölautakunta palautti kaavan valmisteluun huhtikuun lopussa, sillä se halusi vielä keskustella asemakaavan muutoksen luonteesta ja siitä, miten esimerkiksi lukion liikuntatunnit tulevaisuudessa järjestetään. Kaavan mukaan urheilutalon tilalle nousisi tulevaisuudessa asuinkerrostaloja.

Lautakunnan puheenjohtajan Veli Liikasen (vihr.) mukaan asiaa pyritään käsittelemään syksyllä. Liikanen itse toivoo, että uusi kaava mahdollistaisi jonkinlaisen liikuntatilan rakentamisen lukion yhteyteen.

— Pohjatyötä on vielä tekemättä. Esimerkiksi lukion näkemyksiä täytyy vielä kuulla, Liikanen sanoo.

Mikkelin lukion rehtorin Jari Tuomenpuron mukaan lukiolta ei ole pyydetty asiasta vielä lausuntoa. Ensi vuonna lukiolaiset liikkuvat edelleen urheilutalossa, kuten tähänkin asti.

— Urheilutalon sali on pääsali niin pitkään ennen kuin talo puretaan. Lukion tavoite on, että tilalle saataisiin uusi urheilutalo, Tuomenpuro kommentoi.

Urheilutalon rakennusten purkamisesta on olemassa jo periaatelinjaus, joka tehtiin, kun kaupunki lähti mukaan Saimaa-stadiumiin. Suunnitelman mukaan kaupunki luopuu urheilutalosta, ja sen liikuntatilat korvaa käytännössä stadiumi.

Mikkelin kaupungin nuoriso- ja liikuntajohtaja Antti Mattilan mukaan urheilutalolle on annettu vuoroja huhtikuun 2019 loppuun.

Luetuimmat