Tilaajalle

Essote, Keski-Suomi, Siun sote ja Vaasa ovat hankkimassa yhteistä, miljoonia euroja maksavaa suurta tietojärjestelmää: Kilpailutuksen valmisteluun on mennyt Essotelta jo noin puoli miljoonaa euroa — Ja yli 100 000 euroa kuluu joka kuukausi

Yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutuksessa painotetaan eniten hintaa. Muun muassa Apotti-järjestelmän toimittajaksi valittu, yhdysvaltalainen Epic Systems Corporation, on ollut mukana tarjouspyyntöä valmistelevissa neuvotteluissa.

Kanerva Kuitu

 Kuvituskuva. Essotessa johtava sosiaalityöntekijä Antti Mäkelä vertaa uutta järjestelmää pankkien verkkopalveluihin. Tulevan 
tietojärjestelmän kautta myös asiakkaat ja potilaat voivat hoitaa 
sote-asioitaan netissä, niin kuin käyttävät esimerkiksi verkkopankkia.
Kuvituskuva. Essotessa johtava sosiaalityöntekijä Antti Mäkelä vertaa uutta järjestelmää pankkien verkkopalveluihin. Tulevan tietojärjestelmän kautta myös asiakkaat ja potilaat voivat hoitaa sote-asioitaan netissä, niin kuin käyttävät esimerkiksi verkkopankkia.

Sote-kuntayhtymä Essote on hankkimassa yhteistä tietojärjestelmää yhdessä KSSHP:n, Pohjois-Karjalan sote-kuntayhtymän Siun soten ja Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa. Lisäksi mukana on kuntia Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueilta.