Suomenniemen osakaskunnat selvittelevät yhdistymistä

Suomenniemen osakaskuntien hoitokuntien edustajat kuulivat perjantaina Pohjois-Savon ely-keskuksen edustajalta osakaskuntien yhdistymismahdollisuuksista.

Suomenniemen osakaskunnat selvittelevät yhdistymistä. Suomenniemen osakaskuntien hoitokuntien edustajat kuulivat perjantaina Pohjois-Savon ely-keskuksen edustajalta osakaskuntien yhdistymismahdollisuuksista, -hankkeista, eduista ja haasteista.
– Suomessa osakaskunnat ovat perinteisesti olleet varsin pieniä. Etelä-Savon alueella on edelleen noin 1 700 osakaskuntaa. Aktiivisia osakaskunnista valitettavasti on vain osa, Suomenniemen Osakaskunta toteaa tiedotteessaan.
Yhdistämisten etuna on nähty muun muassa keveämpi ja edullisempi hallinnointi, laajemmat kalastusalueet, kalaston hoidon kustannussäästöt ja rauhoitusalueiden pienempi vaikutus kalastusmahdollisuuksiin.


Metsähallitus kokoaa parhaillaan Etelä- ja Pohjois-Savon alueella laajaa hanketta osakaskuntien yhdistämisestä isommiksi kokonaisuuksiksi.
– Yhtenä osahankkeena voisi olla myös Suomenniemen osakaskuntien yhdistyminen joko osittain tai kokonaan. Hankkeen aikana toteutettavat yhdistymiset tulisivat osakaskunnille maanmittauslaitoksen maksujen osalta selkeästi edullisemmiksi kuin erillisten hankkeiden osalta.


Osakaskuntien yhdistäminen edellyttää osakaskunnan vuosikokouksen päätöksen yhdistymisestä, yhteisen hakemuksen maanmittauslaitokselle yhteisten alueiden yhdistämiseksi ja maanmittaustoimituksen.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo