Kangasniemen kunta juhlii sunnuntaina — Juhlakulkueeseen ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät

Juhlapuhujana toimii tunnettu juontaja ja luennoitsija Noël Chaker.

Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina näyttävästi.

Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina näyttävästi. Yksi päivän kohokohdista on juhlakulkue, johon voivat osallistua kaikki kynnelle kykenevät. Kulkue lähtee liikkeelle juhlajumalanpalveluksen jälkeen puolenpäivän aikaa Rantatorilta ja matkaa pääjuhlapaikalle Kansis-keskukseen.
Kulkuetta johtaa Suomen lippu, sen jälkeen marssivat itsenäisyyspäivän tapaan järjestöjen liput. Kulkueeseen osallistuvien on toivottu pukeutuvan menneistä vuosikymmenistä muistuttaviin asuihin, mutta mukaan voi tulla vähemmän juhlallisissakin asuissa.

Kansis-keskuksessa juhlayleisölle on tarjolla lihasoppaa ja kahvia. Juhlapuheen pitää kanadalaissyntyinen André Noël Chaker, joka valittiin vuonna 2012 vuoden puhujaksi ja vuonna 2015 vuoden juontajaksi. Tunnetulla juontajalla ja luennoitsijalla on kytkös Kangasniemelle, jossa asuu Chakerin vaimon sisar.
Syvälahden tanssilavateatterin tämän kesän näytelmän päätähti Marko Maunuksela esittää juhlassa Rautavaaran lauluja. Harmonikkamusiikkia tarjoavat Visa ja Vilma Wiren ja kuorolaulua Kangasniemen Mieslaulajat ja Niemettäret.
Juhlatunnelmaan voi virittäytyä jo lauantaina Syvälahden tanssilavalla. Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlatansseissa yleisöä viihdyttävät Marko Maunuksela ja Talisman sekä Johanna Pakonen ja Ihana.

Kangasniemen päivän juhlallisuudet su 18.kesäkuuta klo 10 alkaen kirkossa, klo 12 alkaen rantatorilla ja klo 12.30 alkaen Kansis-keskuksessa.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo