Mies ajoi autoa huumeissa ilman ajo-oikeutta ja näpisti bensat huoltoasemalta Mikkelissä — Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdottomaan vankeuteen

Mies oli rikoksiin syyllistyessään ehdonalaisessa vapaudessa.

Jasmine Kousa

Käräjäoikeus katsoi miehen aikaisemman rikollisuuden tuomion koventamisperusteeksi.
Käräjäoikeus katsoi miehen aikaisemman rikollisuuden tuomion koventamisperusteeksi.

Auton kuljettaminen ilman ajo-oikeutta ja huumeiden vaikutuksen alaisena sekä polttoaineen näpistäminen mikkeliläiseltä huoltoasemalta tuottivat miehelle 45 päivän ehdottoman vankeusrangaistuksen Etelä-Savon käräjäoikeudessa maanantaina.

Rikokset tapahtuivat muutaman päivän aikana syyskuussa 2017 Mikkelissä. Kortitta ajamisen, rattijuopumuksen ja näpistyksen ohella mies tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta.

Käräjäoikeus katsoi miehen aikaisemman rikollisuuden tuomion koventamisperusteeksi.

Kolmeakymmentä ikävuotta lähestyvä mies oli edellisinä vuosina tuomittu useaan kertaan rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta.

Miehelle oli kertynyt vuoden ajalta yhdeksän epäiltyä kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta. Syyskuun 2017 teot tehdessään hän oli ehdonalaisessa vapaudessa.

Miehen verestä löytyi useita huumausaineita

Käräjäoikeus totesi tuomitun miehen ajaneen autoa metamfetamiinia, amfetamiinia, klonatsepaamia, diatsepaamia ja nordiatsepaamia veressään.

Miehen verestä tehtyjen löydösten lisäksi poliisi löysi huumausaineita miehen omistamasta autosta.

Tuomittu kiisti syyllistyneensä rattijuopumukseen tai huumausainerikokseen.

Mies sen sijaan myönsi kuljettaneensa kahteen otteeseen ajoneuvoa oikeudetta ja näpistäneensä huoltoasemalta 40 litraa bensaa.

Luetuimmat