Mikkelin seutukirjasto julistaa Kesälukukisan – Osallistua voi yksin tai joukkueena

Kilpailussa kirjataan ylös kirjoista luettujen sivujen määrä tai äänikirjojen kuuntelemiseen käytetyt tunnit. Myös sarjakuvat ja ääneen lukeminen ovat sallittuja.

Henri Väisänen

Leikkimielisen kisan toivotaan innostavan ihmisiä tarinoiden ääreen. Kilpailuun osallistumiseen tarvitaan vain Lumme-kirjastojen kirjastokortti. Kuvituskuva.
Leikkimielisen kisan toivotaan innostavan ihmisiä tarinoiden ääreen. Kilpailuun osallistumiseen tarvitaan vain Lumme-kirjastojen kirjastokortti. Kuvituskuva.

Mikkelin seutukirjasto on julistanut lukukilpailun kesän ajaksi. Kesälukukisa 2020 -nimisessä kilpailussa osallistujat kirjaavat ylös joko kirjoista luettujen sivujen määrän tai äänikirjojen kuuntelemiseen käytetyt tunnit.

– Kilpailuun hyväksytään kaikenlainen lukeminen eli myös sarjakuvat ja ääneen lukeminen. Tärkeintä olisi, että mennään tarinan ääreen. Toiveena on, että tällaisesta leikkimielisestä kilpailusta saataisiin lisäpontta lukemiseen, kertoo Mikkelin seutukirjaston palvelupäällikkö Katja Valjakka

Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai joukkueena. Ikäsarjoja kilpailussa ei ole, joten lapset ja aikuiset voivat kisata samassa joukkueessa.

– Haluamme kannustaa erityisesti perheitä lukemaan ja viettämään yhdessä aikaa kirjallisuuden parissa, kertoo Valjakka.

Tärkeintä on lukemisen riemu

Kisan voittajille on luvassa myös palkinto.

– Lukukisa on leikkimielinen kilpailu, jossa tärkeintä on lukemisen riemu. Sen lisäksi palkitsemme kärkikolmikon pienillä kannustuspalkinnoilla, Valjakka kertoo.

Kilpailu alkaa heinäkuun ensimmäinen päivä ja loppuu elokuun 30. päivä. Siihen voivat osallistua kaikki, jotka omistavat Lumme-kirjastojen kirjastokortin.

Lumme-kirjastoihin kuuluvat Mikkelin seutukirjaston lisäksi Mäntyharjun, Pieksämäen, Enonkosken, Heinäveden, Joroisen, Juvan, Rantasalmen, Savonlinnan ja Varkauden kirjastot.

Sivut ja tunnit kirjataan verkkopalveluun, joka löytyy osoitteesta lukukisa.fi. Palveluun kirjaudutaan oman kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla samalla tavalla, kuin esimerkiksi lainoja uusittaessa.

Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät osoitteista lukukisa.fi tai kirjasto.mikkeli.fi.