Runeberginaukion kerrostalotontin myynti pantiin hyllylle – Mikkeli hylkäsi tarjoukset

Mikkeli tarjottelee mittavaa rakennusoikeutta aivan kaupungin keskustassa, mutta tarjousten hintataso jäi liian pieneksi. Tonttikauppaan palataan, kun ajat paranevat.

Taru Hokkanen

Kerrostalotontti sijaitsee hyvällä paikalla Runeberginaukiolla Savilahdenkadun kulmauksessa. Paikalta purettiin entinen urheilutalo.
Kerrostalotontti sijaitsee hyvällä paikalla Runeberginaukiolla Savilahdenkadun kulmauksessa. Paikalta purettiin entinen urheilutalo.

Mikkelin kaupunki ei myy Runeberginaukion kerrostalotonttia korkeimman tarjouksen tehneelle rakennusliikkeelle.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että tontista jätetyt tarjoukset hylätään liian vähäisen tarjoushinnan vuoksi. Tontti asetetaan myöhemmin uudelleen myyntiin.

Kaupan kohteena oleva tontti sijaitsee Runeberginaukion ja Savilahdenkadun kulmauksessa. Paikalla oli aiemmin urheilutalo, joka purettiin alkuvuonna.

Rakennusoikeus on mittava, sillä nykyinen asemakaava mahdollistaa 4 200 kerrosneliön rakentamisen. Kaavamerkintä sallii asunto- ja liikerakentamisen.

Tontti oli kilpailutuksessa tammi–helmikuussa. Mikkeli markkinoi tonttia tavallista enemmän, mutta tarjouksia tuli vain kaksi.

Tarjouksen jättivät mikkeliläiset rakennusliikkeet MM-infra Oy ja Ola Oy. Mikkelin ulkopuolelta ei tarjouksia jätetty.

MM-infran tarjous oli korkein, 609 000 euroa. Summa tekee 145 euroa kerrosneliötä kohden.

Kaupunki laski, että korkeinkin tarjous oli hintatasoltaan noin sata euroa kerrosneliötä kohden pienempi kuin keskusta-alueella olisi ollut odotettavissa aiempien tonttikauppojen ja kiinteistöarvioiden perusteella.

Tontti sijaitsee hyvällä paikalla Mikkelin keskustan tuntumassa. Kaavan mukaan autopaikat on sijoitettava maan alle, mikä nostaa rakentajan kustannuksia.