Mikkelin seutukunta on sijalla 18 EK:n kuntarankingissa

Mikkelin seutu tipahti sijalta 14 sijalle 18 kahden vuoden välein tehtävässä kuntarankingissa.

Vesa Vuorela

Kuortin kalan yrittäjä Mika Liukkonen (vas.) valittiin vuoden nuoreksi eteläsavolaiseksi yrittäjäksi vuonna 2017. Liukkosta avustaa Eki Tanttu.
Kuortin kalan yrittäjä Mika Liukkonen (vas.) valittiin vuoden nuoreksi eteläsavolaiseksi yrittäjäksi vuonna 2017. Liukkosta avustaa Eki Tanttu.

Mikkelin seutukunta on EK:n Kuntarankingin tuloksissa sijalla 18, kun se pääsi kaksi vuotta sitten sijalle 14, kerrotaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan yrittäjäaktiivisuus on Mikkelin seutukunnassa hyvää keskitasoa.
Mikkelin seutukuntaan kuuluu Mikkelin lisäksi Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala.

Kuntaranking on kahden vuoden välein tehtävä tutkimus, jossa Suomen alueet eli seutukunnat pistetään paremmusjärjestykseen niiden yritysmyönteisyyden mukaan.

Tulosten mukaan Suomen itä- ja länsipuolien väliset erot ovat kasvussa.

Kuntaranking-kyselyyn vastasi joulu-tammikuussa yhteensä 1 134 yritysjohtajaa eri puolilta Suomea.

Kärkisijaa Kuntarankingissa pitää vuoden 2017 ja 2015 tapaan Seinäjoen seutukunta, johon kuuluu Seinäjoen lisäksi Ilmajoki, Kauhava, Kurikka ja Lapua.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat