UPM paransi - mätkäisee korotuksen osinkoon

Metsäyhtiö UPM paransi kannattavuuttaan viime vuonna.

Martti Kainulainen

Metsäyhtiön liikevaihto ylitti 10 miljardin euron rajapyykin.

Metsäyhtiö UPM paransi kannattavuuttaan viime vuonna. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo kannattavuuden parannusohjelman ylittäneen tavoitteensa ja kasvuhankkeiden alkaneen tuottaa tulosta.
Yhtiön hallitus ehdottaa osingon nostamista 0,75 euroon osakkeelta edellisen tilikauden 0,70 eurosta.


UPM ennakoi myönteisen tuloskehityksen jatkuvan tänä vuonna. Yhtiö aikoo edesauttaa tuloksen karttumista jatkamalla toimenpiteitään muuttuvien ja kiinteiden kustannusten vähentämiseksi.
UPM:n liikevaihto ylitti 10 miljardin euron rajan ja oli 10 136 miljoonaa euroa. Liikevoitto kohosi 1 163 miljoonaan euroon eli 11,5 prosenttiin liikevaihdosta.
Neljäs vuosineljännes oli yhtiölle vuoden paras.

Vaneriliiketoiminnassa viimeisen kvartaalin tulos laski edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Koko vuonna liikevaihto oli edellisvuoden tasoa. Vaneriliiketoiminta kuitenkin tuotti paremmin. Liikevoitto nousi 55 miljoonaan euroon. Vuonna 2014 se oli 44 miljoonaa euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.