Keskusta nimesi neljä ehdokasta — Etelä-Savon piirikokous vahvisti erikoisen ehdokasettelumenettelyn ilman keskusteluja

Keskustan Etelä-Savon piirikokous hyväksyi piirihallituksen esitykset ilman totuttuja ehdokaspuheita. Ehdokkaita olisi ollut kiintiötä enemmän.

Soila Puurtinen

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Etelä-Savon piirin ehdokaslistan kokenein poliitikko.
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Etelä-Savon piirin ehdokaslistan kokenein poliitikko.

Keskustan Etelä-Savon piiri asetti tiistain piirikokouksessaan neljä ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleihin.
Ehdolla ovat kansanedustaja, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Pertunmaa, opiskelija Laura Hämäläinen, Mikkeli, toiminnanjohtaja Kirsi Olkkonen Mikkeli ja toimitusjohtaja Arto Sepponen, Pieksämäki.


Etelä-Savon piirillä on keskustan koko vaalipiirin ehdokasasettelussa yhteensä viisi paikkaa. Yksi paikka jätettiin tiistain piirikokouksessa vielä avoimeksi.

Piirillä oli ennen kokousta kaikkiaan seitsemän nimeä, jotka olivat antaneet suostumuksensa tai joita oli esitetty ehdokkaaksi.
Määrä olisi tiennyt jäsenäänestystä. Kokousväelle kuitenkin esiteltiin piirihallituksen ehdotus, joka pohjautui neljän ehdokkaan asettamiseen ja yhden paikan jättämiseen vielä auki.
Piirikokous ei käynyt asiasta minkäänlaista keskustelua, vaan esitys tuli hyväksytyksi suoraan.

Maakunnan keskustapiireistä Itä-Savo päättää ehdokkaista lähipäivinä.

Itä-Savon piirillä on kolmen ehdokkaan kiintiö piirijärjestöjen välisessä jaossa.

Ehdolle on asettumassa muun muassa Savonlinnan kansanedustaja Hanna Kosonen sekä Puumalan virkavapaalla oleva kunnanjohtaja Matias Hilden.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset