Järvi-Suomen Energia varautuu syysmyrskyyn lisähenkilöstöllä

Myräkän odotetaan olevan pahimmillaan torstaina. Yhtiö varautuu sähkökatkoihin.

Katja Juurikko

Torstaista odotetaan myrskyn kannalta pahinta päivää. Arkistokuva.
Torstaista odotetaan myrskyn kannalta pahinta päivää. Arkistokuva.

Järvi-Suomen Energia nostaa valmiuttaan tehostettuun tilaan tulevien päivien puuskittaisen tuulen varalle. Yhtiö on varannut häiriötilanteiden parissa työskentelevää henkilökuntaa työskentelemään maastossa, sähköverkon operoinnissa ja asiakaspalvelussa.

Lisäksi yhtiö on varannut häiriötilanteen hallintaan liittyvää kalustoa tavallista enemmän. Järvi-Suomen Energia on käynnistynyt myös erilaisia tarkastustoimia, joilla pyritään varmistamaan sähköverkon häiriöiden hoidon sujuvuus myös järjestelmien ja tukitoimintojen osalta.

Ilmatieteen laitos ennustaa länsituulen voimistavan puuskia keskiviikkoillasta alkaen maan etelä- ja keskiosassa. Rintama tuo mukanaan sateita. Länsiluoteisen tuulen odotetaan voimistuvan torstaiaamuna, jolloin tuulen nopeus on jopa 17—22 metriä sekunnissa. Tuulen odotetaan aiheuttavan sähkökatkoja. Puuskat koettelevat puustoa erityisesti järvialueilla ja länsirannikolla.

Pahimmillaan tuuli on Järvi-Suomen Energian jakelualueella torstaina. Yhtiö pyytääkin asiakkailtaan malttia yhteydenotoissa myrskyn alkuvaiheessa. Samalla se huomauttaa, että sähkölinjoille katkenneita puita ei saa mennä itse katkomaan eikä mahdollisesti maassa oleviin johtoihin saa koskea.

Vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää sähkövian aiheuttajan. Vian voi ilmoittaa myös verkosta löytyvällä lomakkeella. Sähkökatkojen tilannetta voi puolestaan seurata häiriökartasta tai Järvi-Suomen Energian Facebook tai Twitter -tileiltä.

Lisätietoa sähkökatkoon varautumisesta löytyy Järvi-Suomen Energian verkkosivuilta.