Rotilla on ralli Mikkelissä hotelli Heimarin alueella — Rottarallissa palkitaan sekä vanhin että persoonallisin moottoripyörä

Mikkelin hotelli Heimarin alueella järjestetään Rottaralli-tapahtuma. Mc Road Ratsin kokoontumisajoilla on 30. juhlavuosi. Tapahtumaan pääsee vain moottoripyörällä.

Risto Hämäläinen

Moottoripyöräilijöiden Rottaralli-tapahtumalla on 30. juhlavuosi.
Moottoripyöräilijöiden Rottaralli-tapahtumalla on 30. juhlavuosi.

Mikkelissä järjestetään tänä viikonloppuna moottoripyöräilijöiden tapahtuma Rottaralli. Hotelli Heimarin alueella järjestettävillä kokoontumisajoilla on 30. juhlavuosi. Tapahtumaa järjestää mikkeliläinen moottoripyöräkerho Mc Road Rats.

Tapahtuma alkaa perjantaina kello 12. Rottarallissa on luvassa kokoontumisajojen lisäksi kilpailuja, saunomista ja bändejä. Lavalla nähdään esimerkiksi mikkeliläinen Unholan Pojat ja Mint Old School.

Juhlavuoden kunniaksi tapahtumaan on tulossa myös erityisohjelmaa ja konkarikävijöiden muistamista. Kilpailuissa jaetaan tapahtuman hengen mukaisesti palkintoja esimerkiksi vanhimmasta moottoripyörästä ja pisimmästä ajomatkasta.

Tapahtuma-alueelle pääsyn edellytyksenä on moottoripyörä.

Rottarallia järjestävän Mc Road Ratsin rallijohtaja Arto Alatalo kertoo, että tapahtumassa valitaan aina myös vuoden Rottapyörä.

Alatalo itse on ollut mukana järjestämässä Rottarallia alusta asti eli 30 vuotta. Rottapyörän valitsee alueella kiertävä raati.

— Rottapyörä on tapahtuman henkeen sopiva, yleensä hieman rujo ja itse rakenneltu pyörä, joka kuitenkin kulkee omalla moottorillaan, Alatalo kuvailee.

— Se on sellainen persoonallinen, eikä kaupasta ostettu.

Tapahtuma on suunnattu moottoripyöräharrastajille.

Rallijohtajan mukaan tilaisuus ei ole varsinaisesti yleisölle avoin: tapahtuma-alueelle pääsyn edellytyksenä on moottoripyörä. Rottaralliin pääsee siis vain pyörää ajaen tai sellaisen kyydissä.

Rottaralli hotelli Heimarin alueella 26.—28.7.