Paluu normaalinkaltaiseen arkeen: Mikkelin peruskoululaiset ja osa lukiolaisista palaavat lähiopetukseen maanantaina

Etelä-Savon ammattiopisto jatkaa opiskelua etänä vielä viikon.

Taru Hokkanen

Mikkelin lukion opiskelijat ovat saaneet ohjeet lähiopintoihin palaamisesta ensi viikosta alkaen.
Mikkelin lukion opiskelijat ovat saaneet ohjeet lähiopintoihin palaamisesta ensi viikosta alkaen.

Pari viikkoa sitten tehtyjä etäopetuspäätöksiä puretaan Mikkelissä, mutta myös jatketaan tällä viikolla.

Maanantaina 28. syyskuuta Mikkelin perusopetusoppilaat sekä lukion ikäluokat 2020 ja 2019 palaavat lähiopetukseen.

– Ihan suunnitelmien mukaisesti edetään, sanoo sivistysjohtaja Virpi Siekkinen.

Syksyn yo-kokeet ovat vielä kesken, joten abiturienttien osalta lähiopiskelu jatkuu vasta 5. lokakuuta.

Etelä-Savon ammattiopiston Esedun Mikkelin toimipisteissä sen sijaan opiskellaan etänä vielä viikon ajan. Linjaukseen päädyttiin Essoten asiantuntijoiden kanssa keskustellen.

Viestintäpäällikkö Marika Auvinen kertoo, että etäopetus järjestetään opiskelijoille työjärjestyksen mukaisesti. Myös ruoka-annosten jakelu järjestyy.

– Annosten jako tapahtuu maanantaina ja torstaina. Opiskelijoiden tulee kuitenkin tilata ruoka-annokset itselleen Wilmassa olevien ohjeiden mukaisesti, Auvinen kertoo.

Syyskuun alussa todettu jääkiekkojuniorien tartuntaketju ylsi Esedulle saakka, koronatartunta todettiin ja karanteeniin päätyi parikymmentä opiskelijaa.

Xamk jatkaa hybridimallia

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk kertoo, että opetuksen hybridimalli jatkuu kampuksilla toistaiseksi.

Se tarkoittaa, että opintonsa tänä syksynä aloittaneet sekä muutamissa koulutusohjelmissa opiskelevat ovat lähiopetuksessa ja muiden opiskelijoiden opetus jatkuu etänä.

Mikkelissä on ollut koronatilanteen takia erikoisjärjestelyitä ja kaikki opiskelijat ovat olleet etäopetuksessa. Nyt osa opiskelijoista palaa ammattikorkeakoululle. Lisäksi esimerkiksi kirjasto ja liikuntapalvelut avautuvat jälleen.

Xamkin henkilökunnan etätyöskentely on mahdollista, ja Xamkissa ei toistaiseksi järjestetä yli 50 henkilön tilaisuuksia tai tapahtumia.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on myös päättänyt, että sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat avautuvat maanantaina. Lisäksi kaupungin työntekijöilleen antama viiden päivän etätyösuositus päättyy sunnuntaina ja ensi viikosta alkaen etätyössä siirrytään normaalitilanteeseen, jossa etätyötä on mahdollista tehdä määritellyissä työtehtävissä 1-3 päivää viikossa.

Juttuun lisätty kello 15.20, että sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat avautuvat ja kaupungin työntekijöiden etätyösuositus päättyy.

Juttuun lisätty kello 16.00, että Xamk jatkaa hybridimalliaan toistaiseksi.