Essote: Jälleen viisi uutta koronatartuntaa viikonlopun tartuntaketjussa – Ei tarvetta lisäsuosituksiin maskien käytössä

Viikonloppuna ilmenneessä tautiketjussa on nyt 33 koronatartuntaa.

Timo Mustalampi

Maskin käyttöä suositellaan jo epidemian perusvaiheessa koronatestissä käydessä. Kuvituskuva.
Maskin käyttöä suositellaan jo epidemian perusvaiheessa koronatestissä käydessä. Kuvituskuva.

Essote tiedotti torstaina viidestä uudesta koronatartunnasta. Ne liittyvät aiemmin täällä viikolla uutisoituun tautiketjuun, jonka kokonaislukema on nyt 33 tartuntaa.

Sairastuneet ovat karanteeniin asetettujen joukossa, joten uusia karanteenimääräyksiä ei ole tarvinnut antaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkisti torstaina uudet ohjeet kasvomaskien käytöstä. Epidemian perusvaiheen maskisuositusten lisäksi annettiin suositukset epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen.

Vaikka Essotessa on ilmaantunut paljon tartuntoja lyhyen ajan sisällä, ollaan Essoten alueella edelleen epidemian perusvaiheessa.

– Jos katsoisi vain koronaan sairastuneiden määrää, niin tilanne viittaisi taudin kiihtymisvaiheeseen. Mutta jos katsotaan kokonaistilanne, olemme vielä perusvaiheessa. Tartuntaketjut ovat hallinnassa ja kaikki tartunnat on pystytty jäljittämään, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Gärdström korostaa, että koska maskien käytöstä on todistetusti hyötyä, kannattaa niiden käyttöä harkita suositusta laajemmin, esimerkiksi joukkoliikenteessä.

– Jos ilmenee sellaisia tartuntoja, joita emme pysty jäljittämään, niin olemme kiihtymisvaiheessa. Siinä vaiheessa laajennamme suositusta maskien käytöstä.