Juvalaismies möi huumausainetta anonyymissa Tor-verkossa — Kuuden kuukauden ehdollinen vankeus

Tekonsa myöntänyt mies ei saapunut oikeuteen, joten hänet tuomittiin poissaolevana.

Risto Hämäläinen

Ex-avovaimonsa paljaan alapään kuvannut mies sai tuomion Etelä-Savon käräjäoikeudessa.
Ex-avovaimonsa paljaan alapään kuvannut mies sai tuomion Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Amfetamiinia anonyymissa Tor-verkossa välittänyt 31-vuotias juvalainen mies on tuomittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomioon sisältyvät myös huumausaineiden hallussapito, lievä ampuma-aserikos sekä kahden teräaseen hallussapito yleisellä paikalla.

Käräjäoikeuden mukaan miehellä on ollut hallussaan yhdeksän grammaa amfetamiinia ja 8,4 grammaa kannabista. Hän on välittänyt huumausaineita myymällä amfetamiinia Tor-verkon Sipulikanava-verkkosivustolla.

Myydyn amfetamiinin määrä oli 50 grammaa ja aineen vahvuus kuusi prosenttia. Myyntihinta oli 1 250 euroa.

Ampuma-aselain vastaisesti mies on pitänyt luvattomasti hallussaan kaasusumutinta. Käräjäoikeuden mukaan ampuma-aserikos on huomioon ottaen rikoksen kohteena olleen esineen laatu ja määrä kokonaisuutena arvostellen vähäinen.

Käräjäoikeuden mukaan tekojen vakavuus ei edellytä ehdotonta tuomiota.

Tekonsa myöntänyt mies ei saapunut oikeuteen, joten hänet tuomittiin poissaolevana.

Käräjäoikeus arvioi kohtuulliseksi seuraamukseksi kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen ottaen huomioon huumausaineen laadun, määrän ja välittämisen.

Vankeusrangaistus tuomittiin ehdollisena, koska käräjäoikeuden mukaan tekojen vakavuus ei edellytä ehdotonta tuomiota eikä vastaajaa ole aiemmin rekisteröity rikoksesta.

Mies tuomittiin myös suorittamaan rikosuhrimaksu. Rikosuhrimaksun on velvollinen suorittamaan henkilö, joka tuomitaan rangaistukseen rikoksesta, josta säädetty ankarin rangaistus on vankeutta.

Huumausainerikoksesta säädetty ankarin rangaistus on kaksi vuotta vankeutta, joten juvalaismies on kyseisessä tapauksessa velvollinen suorittamaan 80 euron rikosuhrimaksun.