Poliisi tutkii Mikkelin Kirkkopuiston keskiviikon "hässäkkää", joka herätti huomiota somessakin – Mies epäiltynä ainakin kahdesta pahoinpitelystä

Mikkelin Kirkkopuistossa keskiviikkona riehunut mies päätyi putkaan.

Vesa Vuorela

Mikkelin Kirkkopuistossa on ollut tällä viikolla levotonta. Arkistokuva.
Mikkelin Kirkkopuistossa on ollut tällä viikolla levotonta. Arkistokuva.

Mikkelin Kirkkopuiston turvallisuus puhuttaa jälleen. Facebookin Puskaradio Mikkeli -ryhmässä on herättänyt huomiota kertomus puistossa keskiviikkona tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa sekavasti käyttäytynyt mies tappeli ja puhui asiattomia.

Rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa tarinan pääpiirteet. Poliisi kävi keskiviikkona iltapäivällä korjaamasta puistosta putkaan henkilön, jota epäillään kahdesta puistossa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus.

– Kirkkopuistossa oli hässäkkää, ja poliisi tutkii asiaa pahoinpitely-nimikkeellä, Venäläinen tiivistää.

Facebook-kirjoituksen mukaan sama riehuja olisi myös häirinnyt paikalla olleita nuoria ehdottelemalla näille seksiä. Venäläinen kertoo poliisilla olevan tiedossa, että puistossa on "jotain ehdoteltu" alaikäiselle henkilölle. Poliisi tutkii asiaa.

Venäläinen ei kommentoi, onko riehuja poliisille entuudestaan tuttu.

"Toivon mukaan yksittäistapaus"

Torstaina samassa Facebook-ryhmässä kirjoitettiin saman riehujan olleen jälleen vauhdissa Kirkkopuistosta. Kommentoijat kertoivat, että poliisi olisi käynyt paikalla toteamassa tilanteen mutta jättäneen miehen jatkamaan touhujaan.

Venäläisen mukaan poliisi ei saanut torstaina ilmoituksia häiriöistä Kirkkopuistossa. Hän toteaa, että poliisilla on oikeus kiinniottoon vasta viime kädessä, jos kehotukset ja käskyt eivät tehoa.

– Facebookiin on turha kirjoittaa akuuteista häiriöistä. Mieluummin tulisi soittaa aina numeroon 112, jotta poliisi voi puuttua häiriökäyttäytymiseen, Venäläinen muistuttaa.

Sitä Venäläinen ei osaa varmuudella sanoa, kuinka paljon poliisille tulee ilmoituksia juuri Kirkkopuistossa tapahtuvista häiriöistä.

– Kun seurasin tämän viikon ilmoituksia, niitä ei tainnut olla kuin vain tuo yksi. Mitä tässä kuulostelee, niin ei Kirkkopuistosta nyt hirveästi tule ilmoituksia. Toivon mukaan tämäkin on ollut vain yksittäistapaus eikä toistu.