Neljä ehdokasta tähtää mepiksi Mikkelin seudulta — Euroopan parlamenttiin pyritään SDP:stä, kokoomuksesta, vihreistä ja keskustasta

Poliittiset puolueet nimesivät lisää eurovaaliehdokkaita, kun eduskuntavaalien tulos ratkesi. Toukokuun Euroopan parlamentin vaalien ehdokasasettelu päättyi torstaina.

Veli Liikanen (vihr.), Satu Taavitsainen (sd.), Maritta Mynttinen (kesk.) ja Jyrki Koivikko (kok.) tavoittelevat paikkaa EU-parlamentissa.
Veli Liikanen (vihr.), Satu Taavitsainen (sd.), Maritta Mynttinen (kesk.) ja Jyrki Koivikko (kok.) tavoittelevat paikkaa EU-parlamentissa.

Mikkelin seudulta tavoittelee paikkaa Euroopan parlamentissa neljä ehdokasta.
Eurovaaleihin ovat lähdössä SDP:n Satu Taavitsainen, kokoomuksen Jyrki Koivikko ja vihreiden Veli Liikanen, kaikki Mikkelistä, sekä hirvensalmelainen keskustapoliitikko Maritta Mynttinen.

Puolueet julkistivat ehdokaslistansa torstaina, joka oli listojen viimeinen jättöpäivä.

Taavitsainen on sosiaali- ja terveysalan järjestön Esteryn toiminnanjohtaja. Hän oli kansanedustajana päättyneen kauden ja ehdolla myös viime sunnuntain vaaleissa, mutta putosi eduskunnasta.

Taavitsainen on Mikkelin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja Etelä-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

SDP:n puoluehallitus nimesi Taavitsaisen ehdolle torstaina. Ehdokkuus tuli julki, kun eduskuntavaalin tulos oli tiedossa.

Eduskuntavaalituloksen ratkettua ehdolle päätyi myös Mynttinen.
Hän on hirvensalmelainen keskustapoliitikko, terveystieteiden maisteri ja kätilö.

Mynttinen on Hirvensalmen valtuuston 1. varapuheenjohtaja, Etelä-Savon maakuntavaltuutettu ja maakunnan yhteistyöryhmän jäsen.

Puoluetoiminnassa hän on Etelä-Savon keskustapiirin varapuheenjohtaja, keskustanaisten varapuheenjohtaja sekä Vesaisissa keskusliiton hallituksen jäsen ja Savo-Karjalan piirin varapuheenjohtaja.

Koivikko ja Liikanen ilmoittivat eurovaaliehdokkuuksistaan ennen eduskuntavaaleja

Koivikon ja Liikasen ehdokkuus on ollut tiedossa aiemmin.

Liikanen kertoi eurovaaliehdokkuudesta jo ennen eduskuntavaaleja. Viime sunnuntain vaaleissa hän ei mennyt läpi, mutta päätyi varasijalle.

Liikanen on nuorisotutkija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Politiikassa hän on vihreiden varapuheenjohtaja, puolueen ilmasto- ja energiaryhmän puheenjohtaja, Mikkelin kaupunginvaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja sekä Etelä-Savon maakuntahallituksen jäsen.

Koivikko on Mikkelin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.

Hän on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja, Mikkelin Musiikkiopiston hallituksen puheenjohtaja ja Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvoston jäsen.

Koivikko oli Ristiinan kirkkoherra 2003 — 2012 ja Mikkelin kuntaliitoksen jälkeen Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan yhteiskuntasuhteiden kappalainen.

Etelä-Savosta Brysseliin tähtää myös savonlinnalainen suojelubiologi Jouni Koskela.

Kristillisdemokraattien Koskela tunnetaan saimaannorpan tutkijana ja suojelijana.
Hän oli ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta ei mennyt läpi.

Nykyisen Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueelta on useampiakin ehdokkaita, muun muassa Kouvolasta ja Lappeenrannasta.

Euroopan parlamentin vaalit käydään niin, että koko maan samaa vaalipiiriä.
Vaalipäivä on 26. toukokuuta. Suomesta valitaan 14 parlamentin jäsentä.

Luetuimmat