Jukureille helpotusta jäähallimaksuihin koronapandemian takia – Maksuja on rästissä tuhansia euroja

Mikkelin liikuntapalvelut neuvotteli Jukureille reilun maksuohjelman tämän liigakauden maksuille. Vanhoista rästeistä neuvotellaan erikseen kaupunginhallituksen kanssa.

Taru Hokkanen

Jukurit HC Oy saa tämän liigakauden jäähallimaksuistaan 50 prosentin alennuksen koronapandemian takia.
Jukurit HC Oy saa tämän liigakauden jäähallimaksuistaan 50 prosentin alennuksen koronapandemian takia.

Mikkelin kaupunki on päättänyt myöntää vuokrahelpotuksia kahdelle korona-ahdinkoon joutuneelle liikuntaseuralle.

Keskiviikkona kokoontunut Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta hyväksyi Jukurit HC Oy:n helpotetun maksuohjelman jäähallien käyttömaksuista.

Sopimuksen mukaisesti Jukurit maksaa jäähallien käytöstä 6 000 euroa kuukaudessa. Otteluiden lipputulot ja jäähallin aitioiden vuokrauksista saatavat tulot ovat koronapandemian myötä kuitenkin romahtaneet, ja maksuja on jäänyt rästiin. Maksettavaa on kertynyt joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 väliseltä ajalta sekä tämän vuoden elokuun alusta lähtien.

Mikkelin sivistysjohtaja Virpi Siekkinen ja vt. liikuntapäällikkö Tiina Juhola ovat neuvotelleet Jukureiden edustajien kanssa maksujärjestelyistä sekä hallimaksujen tilapäisestä alentamisesta.

Lautakunta hyväksyi esityksen, jonka mukaan seura maksaa elokuulta 2020 täyden hallimaksun, mutta liigakauden alusta eli syyskuusta eteenpäin puolet, 3 000 euroa kuukaudessa. Elokuun 2020 ja huhtikuun 2021 väliseltä ajalta maksettavaa kertyy siten 30 000 euroa. Maksuohjelman mukaisesti Jukurit HC Oy lyhentää summaa tuhannella eurolla kuukaudessa tammikuusta 2022 lähtien.

Aiemmista maksurästeistä Jukurit sopii erikseen kaupunginhallituksen kanssa kumppanuussopimuksen mukaisesti.

Leirit ja kurssit jääneet pitämättä

Myös Kamppailuinstituutti Mikkeli on joutunut tiukoille koronapandemian takia. Yhdistys ei ole kyennyt edellisvuosien tapaan järjestämään leirejä ja kursseja tiloissaan Otavankadulla, joten seuran vuokrakulut ovat kasvamassa kohtuuttomiksi.

Kamppailuinstituutti muutti syksyllä 2017 Pursialasta keskustaan, Etelä-Savon ammattioppilaitokselta vapautuneisiin tiloihin. Vuonna 2021 noin 1 800 neliön suuruisten tilojen käyttövuokra olisi 20 000 euroa.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti alentaa Kamppailuareenan vuosivuokraa 5 000 eurolla. Siten pyritään välttämään harrastusmaksujen nousua kohtuuttomiksi Kamppailuinstituutin jäsenseuroille.