Hiihtäjä putosi railoon Pertunmaalla, pääsi itse ylös – Pelastustoimet käynnistyivät, sillä hänen pelättiin pudonneen uudelleen

Vuokko Nissinen

Jäälle ei Etelä-Savossa kannata lähteä ilman asianmukaista varustusta, johon kuuluvat esimerkiksi naskalit.
Jäälle ei Etelä-Savossa kannata lähteä ilman asianmukaista varustusta, johon kuuluvat esimerkiksi naskalit.

Hiihtäjä putosi railoon Pieniveden jäällä Pertunmaalla sunnuntaina. Hän pääsi itse ylös ja selvisi putoamisesta jalkojen ja lahkeiden kastumisella, päivystävä palomestari Jarno Laikola Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Pertunmaalle hälytettiin pelastusyksikköjä Pertunmaan lisäksi Mäntyharjusta, Mikkelistä ja Päijät-Hämeen puolelta Heinolasta, sillä hiihtäjän pelättiin joutuneen veden varaan uudestaan.

Railoon putoamisen jälkeen hiihtäjä oli soittanut rantaan jääneelle henkilölle ja kertonut tapahtuneesta. Hiihtäjä lähti tulemaan rantaa kohti.

Tämän jälkeen rannalla ollut henkilö ei enää saanut yhteyttä hiihtäjään, joten rannalla ollut otti yhteyttä hätäkeskukseen noin kello 12.47.

Ensimmäisenä paikalle päässyt ensihoitoyksikkö kuitenkin tavoitti rantaan tulleen hiihtäjän, joka oli pudonnut railoon vain kerran ja päässyt nousemaan itse ylös.

Laikola muistuttaa, että jäätilanne Etelä-Savossa on epämääräinen, sillä jään kestavyydessä voi olla isoja eroja pienellä matkalla. Jos jäälle menee, on syytä varustautua asianmukaisilla välineillä ja varavaatteilla.