Konemusiikin Kosmos-festivaali on pitänyt poliisin kiireisenä viikonloppuna, tapausten päärooleissa aggressiivinen käytös ja huumausaineet

Myös sairaalahoitoa tarvinneiden hallusta on löytynyt huumausaineita.

Harri Teitto

Helsinkiläiset ja vantaalaiset miehet ovat päätyneet poliisin kanssa tekemisiin konemusiikin Kosmos-festivaaleilla Ristiinassa. Arkistokuva.
Helsinkiläiset ja vantaalaiset miehet ovat päätyneet poliisin kanssa tekemisiin konemusiikin Kosmos-festivaaleilla Ristiinassa. Arkistokuva.

Poliisi on kirjannut useita häiriökäyttäytymisiä ja huumausainerikoksia viikonloppuna Ristiinassa järjestettävältä konemusiikin Kosmos-festivaalilta.

Asialla ovat olleet pääkaupunkiseudulta olevat mieshenkilöt.

Helsinkiläinen mies otettiin kiinni hallussaan kääntöveitsi, luvaton kaasusumutin sekä väärennettyjä asiakirjoja. Ennen kiinnijoutumistaan mies oli aiheuttanut juopuneena häiriötä huvialueella.

Miestä epäillään lievästä ampuma-aserikoksesta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja lievästä väärennyksestä.

Toinen helsinkiläismies vastusteli festivaalien leirintään johtavalla portilla järjestyksenvalvojaa ja löi tätä kasvoihin. Miehet painivat hetken, ja helsinkiläismies pääsi osittain vielä kuristamaan järjestyksenvalvojaa.

Lopulta häiriköinyt mies saatiin taltutettua ja poliisi haki hänet putkaan. Miestä epäillään pahoinpitelystä sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Vantaalainen mies otettiin kiinni festivaalialueelta hänen käyttäydyttyään aggressiivisesti järjestyksenvalvojia sekä yleisöä kohtaan, mutta mies ei ehtinyt aiheuttamaan mitään henkilövahinkoja.

Hänen hallustaan löytyi useita huumausaineiksi epäiltyjä aineita, ja miestä epäillään huumausainerikoksesta.

Helsinkiläinen mies joutui sairaalahoitoon. Hänen hallustaan löytyi pieni määrä huumausaineeksi epäiltävää ainetta. Miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

Sairaalahoitoa tarvitsi myös vantaalainen mies, jonka hallussa oli myös huumausaineeksi epäiltävää ainetta. Miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta. Häntä sakotettiin poliisin toimenpideratkaisuna.