Mäntyharju aikoo sijoittaa satoja tuhansia vanhaan kauppaan - ”Tonttia tarvitaan palvelutalolle”

Kunta on ostamassa entistä Björkmanin kauppaa keskustasta. Rakennukselle ei ole käyttöä, mutta tontti terveyskeskuksen vieressä on tärkeä.

Tanja Rihu

Kyttäläntiellä sijaitseva ruokakauppa tunnettiin Mäntyharjussa omistajan mukaan Björkmanin kauppana. Nyt kunta hieroo rakennuksesta ja tontista kauppoja
Kyttäläntiellä sijaitseva ruokakauppa tunnettiin Mäntyharjussa omistajan mukaan Björkmanin kauppana. Nyt kunta hieroo rakennuksesta ja tontista kauppoja

Mäntyharjun kunta valmistelee jälleen kiinteistökauppoja. Reilun 200 000 euron lääkäriasunnon jälkeen vuorossa on vanhan kaupparakennuksen ja ison tontin hankinta keskustasta Kyttäläntieltä.
Terveyskeskuksen ja lukion naapurissa sijaitseva entinen Björkmanin kauppa maksaa vajaan 5 000 neliön tontin kanssa yhteensä 280 000 euroa.

Vanhalle kaupparakennukselle kunnalla ei ole käyttöä, mutta tontti on kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen mukaan strategisesti erittäin tärkeä.
Mäntyharju aikoo kilpailuttaa vanhusten palveluasumisen ja etsiä yksityisen rakennuttajan uudelle palvelutalolle. Ollikaisen mukaan palveluasumisen työryhmässä on päädytty siihen, että palvelutalon rakentaminen kilpailutetaan tietylle tontille.
- Kyseinen tontti on vanhusten palvelutalolle optimaalinen paikka, koska terveyspalvelut sijaitsevat naapurissa.

Kauppahintaan ei ole varauduttu Mäntyharjun kuluvan vuoden budjetissa, joten summaa esitetään investointiosaan lisämäärärahana.
Kauppaan liittyy sopimus, jonka mukaan myyjä MB-Martti Björkman Oy ostaa vastavuoroisesti asunnon kunnan kiinteistöyhtiö Keskiväliltä. Kyseessä on reilu 70 neliön kolmio Tanhuharjun kerrostalosta. Osakkeen hinta on 70 000 euroa.

Kiiinteistökaupat ovat Mäntyharjun kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina 14. maaliskuuta. Lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.