Itsensäpaljastajasta kannattaa tehdä ilmoitus — Mikkelin Nuijamiehessä mies käveli housut kintuissa päiväkodin lähellä

Poliisi neuvoo tekemään paljastelijasta ilmoituksen, vaikka tapaus olisi jo ohi

Risto Hämäläinen

Poliisin mukaan välitön tieto silminnäkijältä poliisille on luotettavampi kuin sosiaalisen median viestiketjut.
Poliisin mukaan välitön tieto silminnäkijältä poliisille on luotettavampi kuin sosiaalisen median viestiketjut.

Autolla liikkunut mikkeliläinen nainen kohtasi eilen tiistaina kello 19 aikaan Jääkärinkadulla housut polvissa ja alapää paljaana kävelleen miehen.

— Mies pysähtyi talon kulmalle ja nosti kätensä ylös ikään kuin olisi kuvannut kännykällä itseään ja paljasta alapäätään. En nähnyt tarkemmin, mitä hän teki, sillä tein havainnon ajaessani autoa, mikkeliläisnainen kertoo.

Nainen oli kääntänyt autonsa ja palannut hetken päästä tapahtumapaikalle, mutta ei enää havainnut miestä.
Tämän jälkeen nainen oli käynyt ilmoittamassa havainnostaan lähistön vuoropäiväkodin pihalla. Hän oli pyytänyt lastaan noutanutta vanhempaa välittämään tiedon henkilökunnalle.

Rikosylikonstaapeli Jyrki Närhen mukaan paljastelijasta kannattaa aina tehdä ilmoitus poliisille hätänumeron kautta, vaikka tilanne olisi ohi ja paljastelija jo kadonnut.
— Poliisi voi tiedon perustella kohdentaa valvontaa.

Suora tieto silminnäkijältä poliisille on luotettavampi kuin sosiaalisen median viestiketjut.
— Tietolähteenä niissä saatta olla se, että joku on jostain tapauksesta kuullut ja tapaukset alkavat elää omaa elämäänsä. Kierrokset nousevat liikaa ja saatetaan synnyttää paniikkia, Närhi sanoo.

Länsi-Savolle tiedot antaneen mikkeliläisnaisen lisäksi Nuijamiehen paljastelijasta ei poliisille ole tehty muita ilmoituksia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.