Kangasniemeläiset mallit olivat kuin kotonaan catwalkilla — Talvimessut-tapahtuma osoittautui yleisömenestykseksi

Talvimessuista on tarkoitus kehittää jokavuotinen tapahtuma piristämään muuten hiljaista talvikautta.

Arja Reinikainen

KaPan urheilumiehet esittelivät työvaatteita.

Kangasniemen yrittäjien puheenjohtaja Nina Reinikainen oli lauantaina yhtä hymyä ja syystäkin. Yrittäjien ja kunnan yhteinen tempaus, Talvimessut, veti Kansis-keskuksen tupaten täyteen väkeä.

Talvikausi on Kangasniemellä hiljaista aikaa tapahtumien suhteen.

— Ajattelimme järjestää tapahtuman ihan kokeeksi ja kevättalven piristykseksi. Katsotaan nyt, mitä yleisö tykkää, pohti Reinikainen ennen päivän ensimmäisen muotinäytöksen alkua.

Reinikainen oli aivan turhaan huolissaan. Yleisö oli innoissaan, kun lavalle astelivat urheiluseura KaPan komistukset esittelemään paikallisen rautakaupan valikoimista löytyviä työvaatteita.

Riemastuttava uimapukukierros

Paikallisten vaatetusliikkeiden kevätuutuuksia esitteli joukko kangasniemeläisiä kaunottaria, jotka olivat catwalkilla kuin kotonaan.

Muotinäytöksiin kuuluu olennaisena osana uimapukukierros. Yleisön pettymykseksi tai ehkä enemmän riemuksi lavalle ei astellut kauniita naisia uimapuvuissa vaan Puulan risteilyisäntä Seppo Lappalainen, jolla oli yllään komea kapteenin asu. Uimapuvut olivat henkareissa.

Monipuolinen tapahtuma

Sanonta ”ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan" osoittautui ainakin Kangasniemellä paikkansapitäväksi. Esillä oli paikallisten liikkeiden monipuolisia valikoimia.

Erityisen näyttävästi oli tapahtumassa esillä kädentaitajien osaaminen.

Tapahtumassa oli mukana kaikkiaan 36 näytteilleasettajaa, jotka muutamaa lukuun ottamatta olivat kaikki paikkakuntalaisia.

Tapahtuman keskeisimpiä teemoja olivat mökkeily, vapaa-aika ja hyvinvointi sekä paikalliset tuotteet ja palvelut.

— Tapahtuman kohderyhmänä paikallisten ohella ovat tietenkin vapaa-ajan asukkaat, joita Kangasniemellä on runsaasti, sanoi Reinikainen.

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma ei jääne viimeiseksi.

— Tavoitteena on, että Talvimessuista kehittyy jokavuotinen tapahtuma, vakuuttaa Reinikainen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet