Näin luomutuotantoa valvotaan - "Onnistuessaan luomuvalvontaan kuuluminen on kuin laadukas käyntikortti"

Mikkelissä on torstaina teemapäivä, jossa käydään läpi luomuvalvonnan perusteita ja toteuttamista.

Taru Hokkanen

Heli Ahonen Juvan Muumaasta kertoo valvontapäivässä tuottajan tuntemuksia siitä, miten luomutarkastus meni.

Miksi luomutuotantoa valvotaan? Lisääkö valvonta elintarvikeketjun turvallisuutta ja luotettavuutta? Miten eri osapuolet kokevat valvonnan?

Näihin kysymyksiin vastataan torstaina Mikkelin yliopistokeskuksen luomuvalvontapäivässä, jossa käydään läpi luomuvalvonnan perusteita ja toteuttamista.

— Onnistuessaan luomuvalvontaan kuuluminen on kuin laadukas käyntikortti. Se viestii tuotannon ja tuotteen korkeasta laadusta sekä eettisyydestä, Luomuinstituutin tiedotteessa sanotaan.

Päivässä mukana ovat muun muassa ylitarkastaja Beata Meinander Eviran raja- ja luomuvalvontayksiköstä, luomuvalvonnan ja elintarvikelainsäädännön asiantuntija Jaana Elo Koko Palveluista sekä paikallisia luomuvalvonnan ja -neuvonnan asiantuntijoita.

Luomuvalvontapäivä 17. maaliskuuta kello 10 — 15.30 Mikkelin yliopistokeskuksessa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.