Ely-keskus: Bussiliikenteen aikataulujen hakeminen helpottuu Itä-Suomessa

Ely-keskuksen Waltti-liikenne on nyt lähes kattavasti Matkahuollon aikataulupalvelussa.

Kai Skyttä, kai skyttä

Waltti-aikataulut löytyvät nyt Matkahuollon aikataulupalvelusta.
Waltti-aikataulut löytyvät nyt Matkahuollon aikataulupalvelusta.

Joukkoliikenteen aikataulujen etsiminen on viime vuosina ollut työlästä ja vaatinut varsinkin satunnaisemmin matkustavilta kärsivällisyyttä. Tämä on koskenut erityisesti alueita, joissa otettiin käyttöön Waltti-liput.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus tiedottaa, että nyt Itä-Suomen kolmen maakunnan alueella, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa, ely-keskuksen Waltti-liikenteen aikataulut, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, löytyvät myös Matkahuollon aikataulupalvelusta.

Aikatauluja voi hakea osoitteesta https://www.matkahuolto.fi/.

Pohjois-Savossa Keitele-Pielavesi-Iisalmi ja Rautalampi-Suonenjoki-Kuopio –yhteysvälien sekä Etelä-Savossa Mikkeli-Haukivuori-Pieksämäki -yhteysvälin Waltti-liikenne ei vielä toistaiseksi ole mukana Matkahuollon aikataulupalvelussa.

Näiden osalta aikataulut löytyvät Matka.fi –palvelusta osoitteesta https://opas.matka.fi/ sekä ELY-keskuksen Waltti-sivustolta http://www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi.

Matka.fi palvelee edelleen sopimusliikenteen aikatauluhakuna. Palvelu kattaa kotimaan juna- ja lentoliikenteen sekä Waltti- ja muun sopimusliikenteen mukaan lukien kaupunkien paikallis- ja seutuliikenteen.

Kaupungeilla on lisäksi omia aikataulu- ja reittioppaita. Mikkelin reittiopas löytyy tästä linkistä.

Markkinaehtoisen liikenteen aikataulut löytyvät toistaiseksi vain Matkahuollon aikataulupalvelusta tai liikenteenharjoittajien omilta nettisivuilta.