Jurassicin suosio laski — Siltakemmakat ja Otavan Happy Jazz ylittivät kävijätavoitteensa

Vilkas tapahtumaviikonloppu Mikkelin seudulla on ohi. Jurassicin kävijämäärä laski. Puumalan Siltakemmakat kasvattivat kävijämääränsä.

Vesa Vuorela

Jurassic on ohi. Jukureiden a-juniorit Arttu Venäläinen ja Mikkel Persson purkivat talkoolaisina anniskelutelttaa sunnuntaina puolenpäivän aikaan.
Jurassic on ohi. Jukureiden a-juniorit Arttu Venäläinen ja Mikkel Persson purkivat talkoolaisina anniskelutelttaa sunnuntaina puolenpäivän aikaan.

Mikkelin Jurassic Rockin kävijämäärä putosi viime vuodesta. Kahden päivän aikana lipun ostaneita oli 10 000, kun viime vuonna lipun ostaneita oli 13 000.

— Jäimme tavoitteesta. Tavoitteena oli yli 10 000 kävijää, kertoo Jurassic Rockin järjestäneen Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Anniina Havukainen.

Selvitämme miten voisimme lisätä katospaikkojen määrää. — Anniina Havukainen

Havukaisen mukaan perjantain ja lauantain kävijämäärissä määrissä ei ollut suurta eroa.

Kävijämäärän pienenemisen syynä Havukainen ei pidä sitä, että Jurassicin artistit olivat tällä kerralla selkeämmin rock-painotteisia.

— Kysymyshän ei ollut mistään uudistuksesta, vaan paluusta siihen, että Jurassic on alunperin ollut rock-festivaali.

Valitusta linjasta pidetään Havukaisen mukaan kiinni ensi vuonnakin.

— Olemme festivaaliohjelman takana. Meillä kävi paljon ihmisiä ja he olivat tyytyväisiä.

Artistivalintojen onnistumisesta Havukaisen mukaan kertoo sekin, että lippujen ennakkomyynti kävi tällä kerralla viime vuotta vilkkaammin.

Epävakaat kelit näkyivät lipunmyynnissä

— Pitää muistaa, että Jurassicissa portilta myytyjen lippujen osuus on perinteisesti ollut suuri. Kun viime hetken kelit olivat epävakaisia, niin jotkut jättivät sen vuoksi tulematta.

Festivaalien aikana satoi ajoittain, mutta tämä ei Havukaisen mukaan aiheuttanut tapahtuma-alueen rakenteille tai tekniikalle ongelmia.

— Vettä kerääntyi lammikoiksi leirintäalueella, mutta siitä selvittiin tekemällä ojia.

Tulevaisuudessa Jurassicin konserttiyleisöä pyritään saamaan suojaan sateilta.

— Selvitämme miten voisimme lisätä katospaikkojen määrää.

Kemmakoilla kasvua

Puumalan Siltakemmakat kasvatti kävijämääränsä hienoisesti viime vuodesta.

— Lipun ostaneita oli nyt 5 800 ja viime vuonna 5 500, kertoo Siltakemmakoiden järjestäjä yrittäjä Pasi Partanen.

Kun ilmaistilaisuudet lasketaan mukaan satama-alueella viiden päivän aikana vieraili Partasen arvion mukaan noin 10 000 henkeä.

— Jännitimme vähän sitä, kun ensimmäistä kertaa emme järjestäneet bussikuljetuksia Lappeenrannasta, Savonlinnasta ja Mikkelistä. Oli vain yksi laivakuljetus perjantaina. Tästä huolimatta kävijämäärä kasvoi.

Otavassa opiston puisto täyttyi

Otava Happy Jazzin toimikunnan puheenjohtaja Jari Loimulan mukaan tapahtumaan myytiin lähes 1 000 lippua.

Aikaisemmin merkittävän osan lipuista osti liikeyritys, joka jakoi niitä asiakkailleen vapaalippuina. Nyt kaikki liput myytiin suoraan konserttivieraille.

Tapahtuman järjestäneessä Lions Club Otavassa ollaan tyytyväisiä.

— Viivan alle jää jaettavaa hyväntekeväisyyteen, Loimula sanoo.

Festariväki käyttäytyi siivosti

Jurassicissa kaikki meni totuttuun tapaan hyvin poliisin näkökulmasta. Tapahtumasta jouduttiin tuomaan poliisin majoitukseen koko viikonlopun aikana kaksi henkilöä. Sakkoja kirjoitettiin samoin vain kaksi kappaletta.

Siltakemmakoiden aikaan sattui Puumalan keskustassa kaksi pahoinpitelyä, joihin poliisi joutui puuttumaan.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä nuoren imatralaispariskunnan riidassa mies sanallisen uhkailun jälkeen työnsi naisen laiturilta järveen. Nainen sai ensiapua tapahtumapaikalla ensiaputeltalla. Mitään vakavaa vammaa ei naiselle aiheutunut.

Siltakemmakoiden tapahtumateltassa lauantaina ennen puoltayötä mikkeliläinen 1980-luvulla syntynyt mies löi nyrkillä kasvoihin kahta miestä ja yhtä miestä. Uhrit saivat kasvoihinsa kivun lisäksi haavan ja turvotusta.

Kommentoidut