Virtasalmen koulun oppilailla riittää tekemistä välitunneilla — koulun piha on kylän asukkaiden lähiliikuntapaikka

Koulun lähiliikuntapaikka rakentui kaupungin ja leijonien yhteistyöllä. Talkootunteja kertyi satoja.

Virtasalmen koulun oppilaiden välitunnit kuluvat vauhdikkaasti kiipeilymaailmassa.

Virtasalmen koulun oppilaiden ei tarvitse seisoskella välitunneilla tumput suorina tekemisen puutteen vuoksi. Kesän aikana koulun pihalle on rakennettu kiipeilymaailma ja peliareena. Vanha skeittiramppi on uudenveroinen ja leikkimökki on kokenut perusteellisen remontin.
Ennestään koulun piha-alueella on tenniskenttä, joka talvella muuntuu jääkiekkokaukaloksi.
— Näin hienoa ei vissiin ole kaupungeissakaan, arveli joukko kolmasluokkalaisia jalispelin tiimellyksessä.

Koulun pihan perusteellisen uudistumisen takana ovat Pieksämäen kaupunki ja Virtasalmen Lions Club, joka panos pihan liikuntamahdollisuuksien parantamisessa on merkittävä.
— Ensi alkuun tarkoituksemme oli korjata skeittiramppi ja remontoida vanha leikkimökki. Hanke kuitenkin paisui kuultuamme, että kaupunki rakentaa pelikentän. Talkootunteja kertyi kaiken kaikkiaan 435. Käytännössä olimme joka arki-ilta kolmen viikon ajan uurastamassa koulun pihalla, kertoo yhdistyksen presidentti Erkki Lappi.
Hankkeeseen leijonat saivat Aarne Ritari -säätiöltä 5 000 euroa.
Kaupunki investoi pihaan 50 000 euroa.

Pieksämäen kaupunki on investoinut viime vuosina koulujen välituntiliikuntamahdollisuuksien parantamiseen. Virtasalmen lisäksi koulupihoja on muutettu koko aluetta palveleviksi lähiliikuntapaikoiksi Kontiopuiston, Maaselän ja Harjun kouluilla.
— Ensi vuonna on tarkoitus toteuttaa vastaava hanke Jäppilässä ja sitten aikanaan Hiekanpään uuden yläkoulun yhteydessä, kertoo Pieksämäen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.