Mikkelin turvakoti etsii vapaaehtoisia eläintenhoitorinkiin — Ohjaaja Viivi Toropainen: "Moni saattaa jäädä kotiin väkivaltaiseen tilanteeseen, jos lemmikkiä ei voi ottaa mukaan"

Joulukuussa uusiin tiloihin muuttava Mikkelin turvakoti etsii vapaaehtoisia eläintenhoitorinkiin. Turvakodin ohjaaja Viivi Toropainen kertoo, että moni saattaa jäädä väkivaltaiseen tilanteeseen, jos lemmikkiä ei voi ottaa mukaan.

Risto Hämäläinen

Mikkelin turvakoti etsii vapaaehtoisia eläintenhoitorinkiin. Tällä hetkellä väistötiloissa toimiva turvakoti on Suomen ainoa turvakoti, jonne saa tuoda lemmikkejä. Muutto uusiin tiloihin on edessä joulukuussa.
Mikkelin turvakoti etsii vapaaehtoisia eläintenhoitorinkiin. Tällä hetkellä väistötiloissa toimiva turvakoti on Suomen ainoa turvakoti, jonne saa tuoda lemmikkejä. Muutto uusiin tiloihin on edessä joulukuussa.

Mikkelin turvakoti on sijainnut puolitoista vuotta väistötiloissa, jonne asiakas on saanut tuoda lemmikkinsä mukanaan. Joulukuun puolivälissä turvakoti muuttaa uusiin tiloihin, joihin lemmikkejä ei saa enää viedä.

Mikkelin turvakodin ohjaaja Viivi Toropainen kertoo turvakodin olevan tällä hetkellä Suomen ainoa turvakoti, jonne saa viedä lemmikkejä. Mikkeliin saapuukin lemmikkiensä kanssa asiakkaita ympäri Suomen.

— Väistötiloissa olemme huomanneet, että on paljon asiakkaita, joilla on mukana lemmikkejä, Toropainen sanoo.

Turvakoti etsiikin ennen joulukuista muuttoa vapaaehtoisia, jotka voivat ottaa lemmikkejä tarvittaessa hoitoon vähintään viikoksi kerrallaan.

Vielä ehtii ilmoittautua

Toropainen kertoo, että yhteydenottoja mahdollisilta vapaaehtoisilta on tullut kymmenisen kappaletta. Ensimmäiset vapaaehtoiset on haastateltu tällä viikolla.

— Kaipaamme vielä erityisesti sellaisia hoitajia, joilla ei itsellään olisi lemmikkejä, mutta joilla olisi kokemusta lemmikkien hoidosta, Toropainen sanoo.

Toropaisen mukaan mahdollisimman laaja vapaaehtoisten rinki helpottaisi turvakotiin hakeutumista ja turvakodin toimintaa. Turvakoti tulee toimimaan linkkinä asiakkaan ja vapaaehtoisen eläintenhoitajan välillä.

— Valitsemme ringistämme sopivan vapaaehtoisen, eli jos on tiedossa vaikka että koira ei tykkää lapsista, niin valitsemme hoitajan, jolla ei lapsia ole, Toropainen sanoo.

Lemmikit ovat rakkaita

Vapaaehtoinen voi myös itse valita, mitä lemmikkejä hoitaa.

Väistötiloissa vierailleet lemmikit ovat Toropaisen mukaan useimmiten olleet erilaisia koiria, kissoja ja jyrsijöitä, mutta kilpikonnakin on nähty.

Vapaaehtoiset eläintenhoitajat ovat tärkeitä, sillä lemmikit ovat ihmisille rakkaita.

— Lemmikki on tärkeä ja moni saattaa jäädä kotiin väkivaltaiseen tilanteeseen, jos lemmikkiä ei voi ottaa mukaan, Toropainen kertoo.

Moni saattaa jäädä kotiin väkivaltaiseen tilanteeseen, jos lemmikkiä ei voi ottaa mukaan, — Viivi Toropainen

Jos vapaaehtoisuus Mikkelin turvakodin eläintenhoitoringissä kiinnostaa, lähetä lyhyt kuvaus itsestäsi turvakodin sähköpostiin turvakoti@essote.fi. Laita viestiin otsikoksi eläintenhoitorinki.