Etelä-Savoon on luvassa hellettä ja rajua ukkosta – taajamatulvat mahdollisia ja jopa runsaampia kuin Mikkelissä viime sunnuntaina

Helteistä lauantaita seuraa ukkonen ja rankkasade.

Mari Koukkula

Mikkelin kaduilla tulvi jo viime sunnuntaina. Lauantain ja sunnuntain taajamatulvista on ennustettu vielä suurempia.
Mikkelin kaduilla tulvi jo viime sunnuntaina. Lauantain ja sunnuntain taajamatulvista on ennustettu vielä suurempia.

Viikonloppu alkaa lämpimänä Etelä-Savossa. Ilmatieteen laitoksen mukana lämpötila nousee lauantaina yli 25 asteen, kun lämmin ja kostea ilmamassa leviää Suomeen Baltiasta.

Helteistä lauantaita seuraa kuitenkin ukkonen ja rankkasade. Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaiden ukkosten todennäköisyys kasvaa maan eteläosissa lauantaina. Viimeistään illalla runsaasti salamoivia ja laaja-alaisia ukkosia liikkuu itään.

Etelä–Savoon ukkosten ennustetaan ehtivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ukkosiin liittyy ennusteen mukaan todennäköisesti runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia.

Ukkospuuskat voivat aiheuttaa lyhyitä ja paikallisia sähkökatkoja. Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo varautuneensa runsaiden sateiden tuloon.

Juhana Nyman, Tiina Knaappila

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.