VR vähentää koronaepidemian takia lisää kaukoliikenteen vuoroja – Muutokset ovat voimassa 4.–24. toukokuuta

Liikenne: VR lupaa turvata välttämättömän työ- ja asiointiliikenteen. Kesäliikenteen vuoroista päätetään erikseen myöhemmin.

Mari Koukkula

Toukokuussa VR:n kaukojunaliikenteeseen tulee lisäsupistuksia koronaepidemian vuoksi kolmen viikon ajaksi.
Toukokuussa VR:n kaukojunaliikenteeseen tulee lisäsupistuksia koronaepidemian vuoksi kolmen viikon ajaksi.

VR kertoo junien matkustajamäärien romahtaneen koronaepidemian rajoitusten alettua vain kymmenykseen normaalista. Jo aiemmin VR on tiedottanut supistavansa junavuoroja 14. huhtikuuta alkaen, mutta toukokuussa vuorojen vähennyksiä on luvassa lisää.

Venäjän junaliikenne ja yöjunat ovat jo jääneet tauolle ja pääsiäisen jälkeen lähijunaliikenne supistuu noin kymmenellä prosentilla.

Kaukoliikenteen uusien muutosten myötä esimerkiksi Helsinki–Kuopio–Kajaani -vuoroista ajetaan 4.–24. toukokuuta noin kaksi kolmasosaa. Vuoroja on tällä hetkellä 5–6 molempiin suuntiin ja ne kulkevat Mikkelin ja Pieksämäen kautta.

Tarkemmat tiedot junavuorojen muutoksista löytyy osoitteesta vr.fi/liikennetilanne. Mikäli matkustajalla on hankittuna matkalippu poistuvaan vuoroon, voi sen peruuttaa veloituksetta.

Kesän aikatauluista tehdään erillinen päätös

Kiskot kolisevat, eivät aivan tyhjyyttään, mutta aiempaa kevyempien vaunujen tahdissa. VR kertoo jatkavansa tärkeimpien junavuorojen ajamista matkustajakadosta huolimatta, ja siten turvaavansa välttämättömän työ- ja asiointimatkustamisen. Liikennettä ei myöskään lopeteta kokonaisilla yhteysväleillä.

– Haluamme yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa muistuttaa, että Suomen hallituksen ohjeiden mukaisesti kaikkea paitsi aivan välttämätöntä työ- ja asiointimatkustamista tulisi toistaiseksi välttää, toteaa VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson tiedotteessa.

Kesän aikatauluista tehdään erillinen päätös. Sen tekee VR yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.