Antenni-tv-taajuuksissa muutoksia Mikkelissä tiistaista alkaen - viritä kanavat!

Muutostyöt aiheuttavat lähetyskatkoksia 26.–28. huhtikuuta. Myös radio voi kuulua huonommin.

Tuija Pauhu

Osa tv-kanavien taajuuksista meni uusiksi Juvan täytelähetinasemaa käyttävillä.

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Mikkelin päälähetysasemalla 26.–28. huhtikuuta. Uudet taajuudet otetaan käyttöön vaiheittain kolmen muutospäivän aikana. Lähetykset käynnistyvät uusilla taajuuksilla viimeistään torstaina 28. huhtikuuta.

Tämän jälkeen televisio-ohjelmia lähetetään rinnakkain uusilla ja vanhoilla taajuuksilla 23. toukokuuta saakka. Mikkelissä muuttuu kanavanipun C taajuus. Tämä tarkoittaa esimerkiksi FOX:n, Heron ja MTV Sportin lähetyksiä.

Rinnakkaislähetystä lähetetään, koska taloyhtiöiden pitää muutoksen vuosi mahdollisesti tehdä muutoksia antennijärjestelmäänsä. Muutoksia on tehtävä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

– Mikkelin seudulla taloyhtiöiden antennijärjestelmät ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, sillä digikunnostusten aikana alueella uusittiin satojen taloyhtiöiden antennijärjestelmät. Pohjois-Savossa, missä taajuusmuutokset ovat jo parhaillaan käynnissä, muutostöitä on tarvittu enemmän, juvalaisen RK-Antenni Ky:n urakoitsija Rauno Kaila kertoo tiedotteessa.

Isännöitsijän kannattaa kuitenkin selvittää asia mahdollisimman pian ja tiedottaa asukkaita kanavien uudelleenhausta.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei todennäköisesti tarvita muutostöitä, jos antennijärjestelmä on kunnossa. Tv-kanavat pitää hakea uudelleen, kun taajuusmuutos on tehty.

Muutostyöt aiheuttavat lähetyskatkoksia 26.–28. huhtikuuta päiväaikaan. Lisäksi lähetykset voivat olla alennetulla teholla illalla ja yöllä.

Huoltokatkokset vaikuttavat myös Juvan, Mäntyharjun ja Kangasniemen Turkinmäen täytelähettimien lähetyksiin.

Myös radiokanavat lähetetään alennetulla teholla. Tämä voi aiheuttaa häiriöitä peittoalueen reunoilla.

Elina Raittila

Luetuimmat