Venäläisperhe pyrki laittomasti Suomeen - kiinni rajan läheisyydestä

Epäilty laittoman maahantulon järjestäminen tapahtui syyskuussa.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on päättänyt tutkinnan viime syyskuisesta laittoman maahantulon järjestämisestä.

Etelä-Venäjältä kotoisin oleva nelihenkinen perhe pyrki 24. syyskuuta Suomeen maastoitse.

Asiassa epäillään laittoman maahantulon järjestämistä, koska rajan läheisyydestä otettiin kiinni venäläistaustainen mies samaan aikaan kun perhe pyrki Suomeen.

Venäjän rajaviranomaiset ilmoittivat Kaakkois-Suomen rajavartiostolle myöhään illalla etsivänsä Svetogorskin pohjoispuolella ainakin yhtä henkilöä, jonka aikomuksena oli saapua Suomeen laittomasti.

Rajavartioston partio teki havainnon rajan läheisyydessä Suomen puolella autoilevasta miehestä. Venäjällä syntynyt ja Helsingissä asuva mies oli lähtenyt ajamaan alkuillasta Helsingistä kohti Imatraa.

Mies otettiin kiinni epäiltynä laittoman maahantulon järjestämisestä. Puolilta öin Venäjän viranomaiset ilmoittivat ottaneensa kiinni nelihenkisen perheen rajan läheisyydestä.

Tutkinnassa selvisi, että Venäjältä Suomeen pyrkineen perheen isä oli ollut yhteydessä Helsingissä asuneeseen mieheen ja hänen veljeensä. Perheen isä oli ilmoittanut suunnitelmastaan tulla asumaan Suomeen. Hän yritti hankkia perheelle myös laillisesti Schengen-viisumeita, siinä onnistumatta.

Esitutkinnan perusteella voidaan epäillä, että Suomeen pyrkineen perheen isä lähetti veljeksille kuvaviestin, jossa pyysi veljeksiä saapumaan kuvassa olevaan paikkaan. Veljekset olivat sopineet, että toinen heistä lähtee autolla noutamaan perheen Imatralta Helsinkiin.

Asia on siirretty syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon Lappeenrantaan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.