Liikanen ja Rehn onnittelivat Euroopan keskuspankin uudeksi pääjohtajaksi esitettyä Christine Lagardea sosiaalisessa mediassa

Mikkeliläiset Olli Rehn ja Erkki Liikanen joutuivat pettymään. Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi ehdotettiin ranskalaista Christine Lagardea.

Olli Rehn onnitteli EKP:n pääjohtajaksi valittua Christine Lagardea Twitter-tilillään.
Olli Rehn onnitteli EKP:n pääjohtajaksi valittua Christine Lagardea Twitter-tilillään.

Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtajaksi tyrkyllä olleet mikkeliläiset Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn ja entinen pääjohtaja Erkki Liikanen joutuivat pettymään, kun Euroopan unionin johtajat esittivät tiistai-iltana ranskalaista Christine Lagardea EKP:n pääjohtajaksi.

Lagarde on tällä hetkellä Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja.

Rehn onnitteli Leagardea ja muita EU:n johtotehtäviin valittuja henkilökohtaisella Twitter-tilillään keskiviikkona.

Erkki Liikanen onnitteli EU:n johtovirkoihin valittuja Facebookissa.
Erkki Liikanen onnitteli EU:n johtovirkoihin valittuja Facebookissa.

Tekstiviestillä tavoitettu Rehn kieltäytyi kommentoimasta asiaa enempää. Twitterissä Rehn painotti, että Euroopan Unioni tarvitsee johtajuutta ja yhteistyötä haastavina aikoina.

Länsi-Savon tavoittama Liikanen ei suostunut vielä kommentoimaan asiaa puhelimitse, mutta onnitteli hänkin Lagardea ja muita valittuja sosiaalisessa mediassa.

Liikanen julkaisi eilen Facebook-sivullaan päivityksen, jossa onnitteli pääjohtajaksi esitettyä Lagardea ja muita korkeisiin johtotehtäviin valittuja ja esitettyjä henkilöitä.

— Minulla on aina ollut korkea käsitys Christine Lagardesta ja hänen integriteetistään, kirjoittaa Liikkanen pävityksessään.

Liikanen myös kehui Euroopan unionin ratkaisukykyä.

— Se ei aina käy kuin Strömsössä, mutta ovat puitteetkin vaativammat. Toimittajat väsyvät joskus päättäjiä nopeammin, Liikanen kirjoittaa.

Valituksi tullessaan Legardesta tuli ensimmäinen EKP:n pääjohtajana toiminut nainen. Järjestyksessään hän olisi EKP:n neljäs pääjohtaja. Myös Euroopan unionin komission puheenjohtajaksi olaan valitsemassa ensimmäsitä kertaa naista. Valtioiden johtajat päätyivät tiistaina valitsemaan komission johtoon Saksan puolustusministerin Ursula Von der Layen.