S-ryhmä korvaa Otto-automaatit Nosto-automaateilla — ”Luultavasti ne korvautuvat aika hyvin yksi yhteen”

Osuuskauppa Suur-Savon tiloissa on kaikkiaan 11 Otto-automaattia.

Laura Lamponen

Kolmannes asiakkaista maksaa edelleen käteisellä, kertoo SOK.

S-ryhmä aikoo korvata osuuskaupan toimipisteissä ja kiinteistöissä sijaitsevat Otto-automaatit uusilla Nokas CMS Oy:n Nosto-automaateilla.
Suunnitelman taustalla on Finanssivalvonnan pankeille antama uusi ohjeistus, joka mahdollistaa uusien toimijoiden tulon käteisautomaattimarkkinoille.
— Olemme olleet huolissamme tahdista, jolla Automatian automaatteja on viime vuosina vähennetty. Saamme siitä aika paljon asiakaspalautetta. Vastoin yleistä käsitystä asiakkaat asiakkaat käyttävät vielä aktiivisesti käteistä, sanoo SOK:n taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Jari Annala.

Osuuskauppa Suur-Savon tiloissa on kaikkiaan 11 Otto-automaattia. Annalan mukaan ne on aikomus korvata Nosto-automaateilla suurin piirtein yksi yhteen.
— Tokihan tässä on myös se hyvä puoli, että pääsemme itse vaikuttamaan automaattien sijaintiin. Mutta kun yksi automaatti otetaan irti, ja siinä on reikä seinässä, ne luultavasti korvautuvat aika hyvin yksi yhteen.
SOK aikoo myös tutkia, löytyisikö käteisautomaateille tarpeeksi kysyntää myös paikoista, joissa sellaisia ei tällä hetkellä ole. Annala ei kuitenkaan osaa sanoa, onko Etelä-Savossa mahdollisia uusia kohteita.

S-ryhmän toimipaikkoihin tulevat Nosto-käteisautomaatit ovat kustannuksiltaan yhdenvertaisia muihin käteisautomaatteihin verrattuna.
Uusista automaateista saa kahdenkymmenen ja viidenkymmenen euron setelien lisäksi myös kymmenen euron seteleitä.
— Sitä on asiakkaiden taholta toivottu, Annala sanoo.

Suur-Savon toimipaikoissa Otto-automaatteja on Mikkelissä Pitkäjärven ABC:llä, Graanin Prismalla, Peitsarin S-marketilla, Rantakylän S-marketilla ja kauppakeskus Stellassa.

Pieksämäellä Otto-automaatti löytyy S-marketilta, Juvalla ABC:ltä, Pertunmaan Kuortissa ABC:ltä, Savonlinnassa Prismasta ja Sokokselta ja Puumalassa Salesta.

Juttua täydennetty kello 10.47: Lisätty Suur-Savon toimipaikoissa olevien Otto-automaattien lista.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.