Rakennus ei ollutkaan tulessa, vaan pihalla poltettiin jätteitä ilman lupaa Mikkelissä: Palolaitokselta muistutetaan, että jätteiden poltto on lähtökohtaisesti kiellettyä

Pelastuslaitos teki jätteiden poltosta ilmoituksen poliisille.

Arkisto

Risujen ja puutarhajätteiden poltosta pitää aina ilmoittaa pelastuslaitokselle etukäteen. Arkistokuva.
Risujen ja puutarhajätteiden poltosta pitää aina ilmoittaa pelastuslaitokselle etukäteen. Arkistokuva.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai perjantaina illalla hälytyksen rakennuspalon sammutustöihin Mikkeliin Vanhamäen kylään. Hätäkeskukseen soittanut henkilö oli nähnyt kauempaa liekkejä, joiden hän otaksui liittyvän rakennuspaloon.

Paikalle lähetettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Mikkelistä, Otavasta ja Kangasniemeltä. 

Pelastuslaitoksen päästyä kohteeseen kävi ilmi, että rakennuspaloa ei ollut. Kyseessä oli luvaton jätteiden poltto. Ensimmäisenä kohteeseen ehtinyt Otavan palokunnan yksikkö sammutti palavat jätteet. 

Pelastuslaitos teki jätteiden poltosta ilmoituksen poliisille.

Palomestari Jarno Laikola Etelä-Savon pelastuslaitokselta muistuttaa, että jätteiden polttaminen on lähtökohtaisesti aina kiellettyä.

— Paikallisen ympäristöviranomaisen luvalla tai määräyksillä voidaan antaa poikkeuksia esimerkiksi puhtaan puutarhajätteen, kuten lehtien ja risujen polttamiseen tai käsittelemättömän puun polttamiseen taajama-alueen ulkopuolella, Laikola toteaa pelastuslaitoksen tiedotteessa.

Tarkempaa tietoa asiasta saa esimerkiksi kunnan ja kaupungin ympäristö- ja jätehuoltomääräyksistä. Mikäli polttaa puutarhajätettä tai vastaavaa jätettä, on asiasta tehtävä ilmoitus pelastuslaitokselle. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella