Peitsarissa ja Haukivuorella harvennetaan taajamametsiä maaliskuussa — Turhaa liikkumista alueilla tulee välttää

Peitsarissa harvennetaan 3,5 ja Haukivuorella 10,2 hehtaaria.

Mikko Kääriäinen

Haukivuorella metsää harvennetaan eri puolilla asemankylää.
Haukivuorella metsää harvennetaan eri puolilla asemankylää.

Kaupungin taajamametsiä harvennetaan maaliskuussa Peitsarissa ja Haukivuorella. Peitsarissa harvennustyön hoitaa Harvestia ja Haukivuorella Versowood.

Harvennusta tehdään molemmissa paikoissa kello 7—22.

Peitsarissa metsää harvennetaan 3,5 hehtaaria. Harvennusalue on Ahjokadun ja junaradan välissä.

Suurta haittaa alueen asukkaille ei harvennuksista tule. Peitsarin alueella ei ole virallista kevytväylää, mutta siellä on koiranulkoilutuspolkuja. Niille kohdille tulee kyltit, jotka kertovat milloin alueelle ei saa mennä.

— Hakkuualueella turhaa liikkumista kannattaa välttää. Ei sinne illallakaan kannata mennä loikkimaan, sanoo Mikkelin kaupungin metsäpalveluesimies Hanna Kangasaho.

Haukivuorella harvennettavaa on enemmän, 10,2 hehtaaria. Harvennus tapahtuu eri puolilla Haukivuoren asemankylää. Harvennettavia alueita ovat Pieksämäentien ja Kisarannan välinen metsä, Raamitien eteläpuolella sijaitseva metsä, Pihkalankankaalla Porsaskoskentien pohjois- ja eteläpuolella ja Pieksämäentien itäpuolella sekä Keskustiellä Puolukkakankaalla. Myös Kapeaselällä Pieksämäentien ja Harjuseläntien välistä harvennetaan metsää.

— Varoitusmerkkejä siirretään sen mukaan, missä työskennellään. Lisäksi kaupunki jakaa ennakkovaroituksia lähiasutukseen, Wersowoodin metsäasiantuntija Juho Levänen kertoo.

Työt alkavat molemmissa paikoissa suurin piirtein maaliskuun puolessavälissä ja kestävät kuun loppuun.