Ympäristölupa seisoo käsittelyssä, joten Kiepinsalmen siltaremontti siirtyy Mäntyharjussa: ”Työt alkavat aikaisintaan ensi keväänä”

Lähes kasikymppinen, huonokuntoinen holvisilta joutuu kestämään liikennettä vielä ainakin yhden talven.

Tanja Rihu

Nykyinen silta on rakennettu Kiepinsalmeen vuonna 1939.
Nykyinen silta on rakennettu Kiepinsalmeen vuonna 1939.

Kiepinsalmen silta uusitaan vasta ensi vuonna Mäntyharjussa. Kallaveden ja Pyhäveden yhdistävä maantiesilta on saanut valtiolta 1,7 miljoonan euron korjausrahat kuluvalle vuodelle, mutta työt viivästyvät.
Korjaussuunnittelua ja lupa-asioita hoitaa Sweco rakennetekniikka Oy. Suunnittelija Hannu Hänninen kertoo, että vesilain mukainen ympäristölupa on lähetetty Itä-Suomen aluehallintovirastoon alkuvuodesta.
— Lupa on yhä käsittelyssä, joten korjaustöihin ei millään päästä enää tänä vuonna. Työt alkavat aikaisintaan ensi keväänä ja viimeistään vuonna 2019, Hänninen arvioi.

Nykyinen silta on rakennettu Kiepinsalmeen vuonna 1939 ja levitysosa vuonna 1963. Teräsbetoninen holvisilta on huonokuntoinen eikä kantavuus ole riittävä nykyiselle liikenteelle.
Vanha silta puretaan kokonaan pois ja tilalle tulee teräsbetoninen laattasilta, jonka tuet perustetaan kallioon porattaville teräsputkipaaluille.

Kiepinsalmi sijaitsee reilun kilometrin päässä Mäntyharjun keskustan liikenneympyrästä. Sillan läpi kulkee Mäntyharjuntie, joka on yksi kolmesta taajaman poistumistiestä ja suorin reitti Mikkelin suuntaan.
Korjaustyöt tehdään kahdessa osassa niin, että liikennettä ei katkaista missään vaiheessa kokonaan.
— Silta tehdään puolikas kerrallaan eli toisella puolella voi koko ajan kulkea, Hannu Hänninen rauhoittelee.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.