Itä-Suomen hovioikeus alkaa käsitellä Savonlinnassa henkirikoksen uhriksi joutuneen mikkeliläisnaisen miesystävän saamaa tuomiota

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen miesystävän viime joulukuussa lähes kymmenen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Moises Garibay

Tuomittu valittu saamastaan tuomiosta hovioikeuteen.
Tuomittu valittu saamastaan tuomiosta hovioikeuteen.

Itä-Suomen hovioikeus alkaa käsitellä Savonlinnassa tapahtuneen mikkeliläisnaisen henkirikoksen tuomiosta jätettyä valitusta tänään tiistaina.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen miesystävän viime joulukuussa lähes kymmenen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Tuomio oli kihlakunnansyyttäjän vaatimusten mukainen.

Hovioikeus joutuu ottamaan tuomitun asianajajan Jyrki Piiparisen mukaan kantaa erityisesti rikosnimikkeeseen, josta hänen päämiehensä tuomittiin. Tuomittu on pitänyt tekoaan rikosoikeudellisesti lievempänä tekona kuin tappona.

Runsaasti julkisuutta saanut henkirikos tapahtui vuonna 2018 heinäkuun 22. päivä aamuyöllä Savonlinnassa kerrostalon kylpyhuoneessa. Surmattu nainen asui ja oli töissä Mikkelissä.

Hovioikeudesta arvioidaan, että päätös jutussa voidaan todennäköisesti antaa noin kuukauden sisällä siitä, kun sen käsittely on lokakuussa alkanut.

Luetuimmat