Mikkelissä pääsee taas toukokuussa helposti naimisiin kirkossa: ”Naimisiinmeno näin on niin helppoa”

Vaikka naimisiin pääseekin tapahtumassa melko helposti, aivan päähänpistona ei naimisiin voi mennä.

Petri Vanhanen

Mikkelissä pääsee toukokuussa naimisiin ilman erillistä kirkon varaamista.
Mikkelissä pääsee toukokuussa naimisiin ilman erillistä kirkon varaamista.

Mikkelin tuomiokirkossa pääsee taas toukokuussa helposti naimisiin. Perjantaina 24. toukokuuta järjestettävässä tapahtumassa parit voivat mennä naimisiin ilman kirkon erillistä varaamista.

Tapahtuma on järjestetty Mikkelissä jo useana keväänä. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan toimistosihteeri Ulla Keski-Jyrä kertoo, että hääparien määrä on vaihdellut vuosittain, mutta esimerkiksi viime vuonna pareja oli toistakymmentä.

— Naimisiinmeno näin on niin helppoa, Keski-Jyrä sanoo.

Toukokuun tapahtumassa naimisiin haluavat parit voivat ilmoittautua kirkkoherranvirastossa kello 17 alkaen. Pareja aletaan vihkiä saapumisjärjestyksessä. Pareja pyydetään saapumaan paikalle viimeistään kello 18.30.

Vaikka naimisiin pääseekin tapahtumassa melko helposti, aivan päähänpistona ei naimisiin voi mennä. Kirkollinen vihkimys edellyttää kirkon jäsenyyttä ja rippikoulun käymistä. Lisäksi ennen avioliittoon siunaamista täytyy tehdä esteiden tutkinta, jolla valmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu. Esteiden tutkintaa täytyy pyytää viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkipäivää.

Toukokuun tapahtumassa vihkiminen ei maksa mitään eikä mukaan tarvita todistajia. Hääparien omat läheiset ovat tervetulleita tilaisuuteen.