Big Wheels kokoaa kaikenikäiset autoharrastajat yhteen Pieksämäellä — Ihailtavana on kulkupelejä kuplavolkkareista jättimäisiin jenkkirekkoihin

Harrasteajoneuvot kokoontuvat lauantaina tuttuun tapaan keskustassa Pieksäjärven rannalla.

Big Wheels -tapahtuman  ehdoton kohokohta on paraati, johon osallistuu suurin osa kokoontumisajon autoista.
Big Wheels -tapahtuman ehdoton kohokohta on paraati, johon osallistuu suurin osa kokoontumisajon autoista.

Pieksämäen kesän päätapahtuma Big Wheels kokoaa autoharrastajat jälleen yhteen.

Edellisten vuosien tapaan harrasteajoneuvot kokoontuvat Pieksämäen keskustassa Pieksäjärven rannalla. Yleisön ihailtavana on ajoneuvoja laidasta laitaan, kuplavolkkareista aina jättikokoisiin jenkkirekkoihin.

Suurin osa tapahtumaan osallistuvista menopeleistä saapuu Suomesta, mutta paikalla on nähty harrastekalustoa myös Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä.

Päivän ehdoton kohokohta on paraati, johon osallistuu suurin osa kokoontumisajon autoista. Autoletka matelee lähes tunnin mittaisen kierroksen Pieksämäellä ja Naarajärvellä.

Lapsia kiinnostavat nostalgisten polkuautojen kokoontuminen ja suosittu pahviautoverstas, jossa itse kukin voi askarrella kierrätyspahvista itselleen unelma-auton.

Vintage- ja retrokulttuuri kulkee käsi kädessä nostalgisten vanhojen ajoneuvojen harrastuksen kanssa. Niinpä myös Big Wheelsin rinnalla järjestetään alan erikoismessut.

Päivä huipentuu Big Wheels Rock 'n' Roll Party -bileisiin Veturitorilla.

Ennusteiden mukaan sää suosii viikonlopun tapahtumia. Pieksämäelle odotetaan pitkälle yli tuhatta harrasteajoneuvoa ja runsaasti yleisöä.

Enimmillään Pieksämäellä on ollut koolla 1 400 ajoneuvoa ja noin 18 000 hengen yleisö.

Harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels Pieksämäellä lauantaina 20. heinäkuuta.

Luetuimmat