Mikkelin alueella on vielä satoja talouksia ilman sähköjä keskiviikkoisen lumimyräkän jäljiltä — Korjaustyöt jatkuvat perjantaina

Torstain ja perjantaiaamun aikana sähköt on saatu Mikkelin alueella palautettua tuhansiin kotitalouksiin. Tykkylumi painaa kuitenkin vielä oksia ja puita sähkölinjoille.

Taru Hokkanen

Mikkelin alueella on vielä satoja talouksia ilman sähköjä keskiviikkoisen lumimyräkän jäljiltä — Korjaustyöt jatkuvat perjantaina

Keskiviikkoisen lumimyräkän aiheuttamia vahinkoja korjataan edelleen Mikkelin alueella.

Perjantaiaamuna sähköttä oli Puumalassa 354 taloutta.

Kangasniemellä sähköttömiä talouksia oli perjantaina aamusta 234, Juvalla 86 ja Mikkelin Hiirolassa 177.

Mäntyharjussa sähköt saatiin palautettua torstain aikana yli tuhanteen talouteen, eikä sähköttömiä talouksia enää ole.

Myös Ristiinassa tilanne parantui huomattavasti torstain mittaan, kun perjantaiaamuna sähköttä oli enää parikymmentä taloutta torstaisen yli tuhannen sijaan.

Järvi-Suomen Energia on korjannut sähkövikoja keskiviikkoisen myräkän jäljiltä noin sadan asentajan voimin.

Myös helikoptereita on käytetty maaston kartoittamiseksi ilmasta käsin, Järvi-Suomen Energian toimitusjohtaja Arto Pajunen kertoo.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai kuitenkin vielä perjantaiaamuna hälytyksen Suomenniemellä sähkölinjojen päälle kaatuneen puun vuoksi.

— Painava tykkylumi painaa helposti puiden oksia ja katkoo puita sähkölinjojen päälle, Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joni Himberg kertoo.

Järvi-Suomen Energian asentajat saapuivat paikalle korjaamaan vikaa.

Linjoille kaatuneita puita ei saa kaataa tai poistaa itse, eikä maassa oleviin johtoihin ei koskea, Järvi-Suomen Energian tiedotteessa muistutetaan.

Länsi-Savo seurasi lumitilanteen kehittymistä ja sen aiheuttamia ongelmia torstaina. Pääset lukemaan jutun tästä.