Maaseudun Tulevaisuus: Antti Häkkänen on toinen kansansuosikeista kokoomuksen johtoon — Orpo vasta kolmas

Antti Häkkänen on yhdessä Elina Lepomäen kanssa suosituin vaihtoehto puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Vesa Vuorela

Viime vaalikaudella oikeusministerinä toiminut Antti Häkkänen uusi eduskuntapaikkansa komealla äänimäärällä ja kalliilla kampanjalla.
Viime vaalikaudella oikeusministerinä toiminut Antti Häkkänen uusi eduskuntapaikkansa komealla äänimäärällä ja kalliilla kampanjalla.

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyyn vastanneista 19 prosenttia kannattaa Antti Häkkästä kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Niin ikään 19 prosenttia vastaajista toivoo Elina Lepomäestä puheenjohtajaa ensi kesän puoluekokouksen jälkeen.

Petteri Orpo on 17 prosentin kannatuksella vasta kolmanneksi suosituin vaihtoehto puolueen johtoon.

Kyselyyn vastasi yhteensä 1 094 kansalaista, ja virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä koko kansan vastausten osalta.

Mäntyharjulainen Antti Häkkänen, 34, on toisen kauden kansanedustaja ja kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Vastauksissa Häkkänen nousi eläkeikäisten suosikiksi, Orpo taas 55–64-vuotiaiden.

Lepomäkeä suositaan selkeästi eniten alle 55-vuotiaiden keskuudessa, mutta alle 30-vuotiaat kannattavat Häkkästä ja Lepomäkeä yhtä paljon.

Puolueen kannattajissa Häkkänen on toiseksi suosituin vaihtoehto 26 prosentin kannatuksella. Suosituin on Orpo, jota kannattaa jatkokaudelle 39 prosenttia.

— Tämän gallupin perusteella luottamusta näyttää olevan niin kokoomuksen kuin myös muiden äänestäjien keskuudessa. Olen iloinen, että kannatukseni on laajaa eikä rajaudu mihinkään siipeen tai klikkiin, kuten välillä mediassa väitetään, Häkkänen kommentoi Maaseudun Tulevaisuudessa.

Häkkänen on kertonut jo aiemmin kesäkuussa, ettei hänellä ole suunnitelmia ryhtyä puheenjohtajaksi.