Anttola-talossa viitteitä mikrobikasvustosta — Alkuvuodesta odotetaan ulkopuolisen asiantuntijan raporttia talon sisäilmasta

Tutkimuksissa ei ole toistaiseksi löydetty selkeää selitystä Anttolan yhtenäiskoulun koululaisten ja henkilökunnan talossa saamille oireille.

Vesa Vuorela

Anttola-talon sisäilmaa tutkitaan.
Anttola-talon sisäilmaa tutkitaan.

Anttola-talosta on löydetty merkkejä mikrobikasvustosta.

Mikkelin kaupunki kertoo tiedotteessaan, että marraskuussa rakennuksen ulkoseinästä otettiin mikrobinäytteitä neljästä kohdasta. Kahdesta näytteestä löytyi viitteitä mikrobikasvustosta.

Näytteet otettiin kohdista, joiden päältä tai läheltä vesikaton lumiesteiden kiinnityskohdat ovat vuotaneet.

Kohtien läheltä on tarkoitus ottaa lisää näytteitä, jotta saadaan selville, ulottuuko vaurio laajemmalle alueelle.

Raporttia odotetaan alkuvuodesta

Lisäksi ulkopuolinen asiantuntija teki Anttola-talossa katselmuksen loppuvuodesta. Katselmuksen raportin odotetaan valmistuvan vuoden alussa.

Aiemmissa tarkastuksissa on todettu, että talon joissakin tiloissa ilmanvaihto on riittämätöntä, ja ilmanvaihtoa ollaan kaupungin mukaan nyt korjaamassa. Tutkimuksissa ei ole kuitenkaan löydetty selkeää suurempaa tekijää, joka vaikuttaisi talon sisäilman laatuun.

Sisäilmaa alettiin tutkia, kun osa Anttolan yhtenäiskoulun oppilaista ja henkilökunnasta kertoi saaneensa tiloissa oireita.

Marraskuussa koululle perustettiin sisäilmatyöryhmä. Viimeksi ryhmä kokoontui joulukuussa, ja seuraava kokous on luvassa maaliskuussa.

Jo kolmisen vuotta väistössä

Anttolan yhtenäiskoulu on toiminut väistötiloissa kolmisen vuotta. Evakkoon jouduttiin, kun vanha koulurakennus todettiin korjausyritysten jälkeenkin käyttökelvottomaksi jatkuvien sisäilmaongelmien takia. Sen jälkeen koulutyötä on jatkettu parakeissa ja Anttola-talossa.

Uuden yhtenäiskoulun tilojen on tarkoitus valmistua viimeistään kevään 2020 lopulla.

Luetuimmat