Mikkeliläismies tuomittiin perhosveitsellä lyömisestä vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen

Tekoa pidettiin törkeänä, sillä teossa käytettiin teräasetta ja teko kohdistui ilman mitään syytä täysin ulkopuoliseen henkilöön.

Yrjö Ruotsalainen

Tuomio määrättiin ehdottomaksi, sillä tuomitulla on aiempaa rikostaustaa.
Tuomio määrättiin ehdottomaksi, sillä tuomitulla on aiempaa rikostaustaa.

Mikkeliläinen 24-vuotias mies on tuomittu vankeuteen vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi törkeästä pahoinpitelystä. Etelä-Savon käräjäoikeus antoi tuomion keskiviikkona.

Mies löi hänelle ennestään tuntematonta miestä perhosveitsellä ainakin yhden kerran. Lyönti osui uhrin rintakehään ja pysähtyi kylkiluuhun. Tilanteessa uhrille tuli viiltohaava käsivarteen. Tapaus sattui Mikkelissä joulukuussa 2017. Tilanteessa oli mukana myös kolmas mies, joka löi uhria kerran nyrkillä kasvoihin.

Koko pahoinpitelytilanne tapahtui uhrin mukaan nopeasti, noin 30—60 sekunnissa.
Mies myönsi lyöneensä uhria vain kerran rintakehään. Kirjallisena todisteena esitetyn valokuvan ja lääkärinlausunnon perusteella käräjäoikeus piti mahdollisena, että myös käden haava oli tuomitun miehen tekemä.

Käräjäoikeus piti tekoa törkeänä, sillä teossa käytettiin teräasetta ja teko kohdistui ilman mitään syytä täysin ulkopuoliseen henkilöön.

Mies velvoitettiin korvaamaan uhrille lähes 3 000 euron korvaukset muun muassa kosmeettisesta ja pysyvästä haitasta sekä ansionmenetyksistä.

Tuomiota ei voitu määrätä ehdolliseksi, sillä tuomitulla on aikaisempaa rikollistaustaa. Vuonna 2014 Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen vankeuteen Espoossa tapahtuneista törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Lisäksi mies on tuomittu aiemmin petoksen yrityksestä, lievästä petoksesta ja perättömästä vaarailmoituksesta.

Tilanteessa kolmantena ollut mies tuomittiin pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta päiväsakkoihin, joka hänen tuloillaan tekee 960 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan uhrille 200 euroa pahoinpitelyn aiheuttamasta kivusta ja särystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoidut