Juhannusaaton kylmyys ei vaikuttanut kansainvälisten suurmarkkinoiden kävijämäärään — Järjestäjien mukaan Mikkelin satamassa kävi yli 60 000 ihmistä

Markkinoiden vilkkaimmat päivät olivat kansainvälisten suurmarkkinoiden tapahtumavastaava Ari Kallaksen mukaan aikaisemmasta poiketen lauantai ja sunnuntai.

Taru Hokkanen

Kansainvälisillä suurmarkkinoilla oli yhteensä 120 yrittäjää kymmenistä eri maista. Arkistokuva.
Kansainvälisillä suurmarkkinoilla oli yhteensä 120 yrittäjää kymmenistä eri maista. Arkistokuva.

Mikkelissä juhannuksena vietetyillä kansainvälisillä suurmarkkinoilla sivuttiin kävijäennätystä. Neljän päivän aikana Mikkelin satamassa kävi järjestäjien mukaan yli 60 000 markkinakävijää.

Suurmarkkinat alkoivat torstaina ja päättyivät sunnuntaina. Kansainvälisten suurmarkkinoiden tapahtumavastaava Ari Kallas kertoo tiedotteessa, että suurmarkkinoilla riitti ruuhkaa aivan loppuun asti.

— Markkinoiden vilkkaimmat päivät olivat aikaisemmasta poiketen lauantai ja sunnuntai, Kallas kertoi.

Markkinoille osallistui tänä vuonna 120 yrittäjää yli 30 eri maasta. Tänä vuonna kansainvälisten suurmarkkinoiden teemana oli ”makujen maailma” ja ideana oli tuoda esille eri maiden ja maakuntien kulttuureita esimerkiksi erilaisia ruokia maistamalla. Tarjolla oli esimerkiksi hollantilaisia erikoisjuustoja, australialaisella twistillä tehtyjä kenguru- ja krokotiilihampurilaisia, saksalaisia bretzeleitä ja strudeleita sekä aitoja viipurinrinkeleitä.

— Ihmiset tarttuivat hienosti haasteeseemme eli lähtivät aidosti kokeilemaan miltä maailma maistuu, tuoksuu ja tuntuu, Kallas iloitsi.

Katso alla olevista Instagram-upotuksista tunnelmia Mikkelin kansainvälisiltä suurmarkkinoilta. Jos et näe upotuksia, voit katsoa ne tästä, tästä ja tästä.